miercuri, 11 februarie 2009

Imagini streetview din Iasi prin norc.ro

La sfarsitul lunii ianuarie s-a lansat site-ul norc.ro, care arata de la nivelul strazii mai multe orase din Romania (Brasov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Iasi, Pitesti, Poiana Brasov, Sibiu, Targoviste, Timisoara, Valea Prahovei), orase din Austria, Cehia, Polonia, Slovacia si Rusia.

Seara trecuta am intrat pe norc.ro si m-am "plimbat" prin Iasi. In afara de diverse probleme ale site-ului/programului, este o experienta interesanta. Datorita imaginilor mi-am putut da seama ca masina norc.ro s-a plimbat prin Iasi cam pe la sfarsitul lunii aprilie (desi pare mai cald) 2008 - si veti vedea de ce, in poze.

Datorita faptului ca atunci cand privesti imagini fixe poti remarca mai multe decat in viata de zi cu zi, parerea mea este ca Centrul Iasului este cat de cat acceptabil (desi din cauza caldurii pare putin cam prafuit), insa periferia da senzatia unui oras neingrijit si in anumite zone de la marginea orasului pare chiar un oras sarac, cam ca cel din "Slumdog Millionaire".

norc.ro iasi 1Miting in fata Prefecturii - pe 1 mai?

norc.ro iasi 2Pregatiri pentru defilarea de 1 mai.

norc.ro iasi 3Interviu pentru "Savarina de weekend" de la TeleM?

norc.ro iasi 4Tupeu de Iasi: sa traversezi prin loc nepermis pe langa masina Politiei. Nu este chiar politistul, pentru ca am verificat in pozele urmatoare:)

norc.ro iasi 5Este chiar inainte de campania electorala, nu?

norc.ro iasi 6La furat de tei sau cineva isi culege tei din curtea proprie? Oricum, femeia munceste si barbatul o pazeste... ca de obicei;)

norc.ro iasi 8
Masina norc.ro... daca v-ati intalnit cu ea, cel mai probabil apareti pe Internet:)

Ce imagini amuzante sau interesante din Iasi se mai pot gasi oare pe norc.ro? Eu am stat maxim o ora si le-am vazut pe cele de sus... voi mai gasiti?

Data viitoare am sa ma "plimb" prin Viena, Poiana Brasov si Valea Prahovei:). Va invit si pe voi sa ma insotiti:)

Sursa: www.norc.ro

UPDATE:
Cea mai tare poza cred ca e asta:


...iar firele de pe stalpi sunt de-a dreptul naucitoare:
Ca sa fiu corect, stiu ca Primaria are ca plan executarea de canivouri in care sa fie plasate firele, sub trotuare. Trotuarele de pavele ar permite mai usor interventia la astfel de retele de telefonie, cablu tv si internet, insa costurile sunt foarte mari. Cred ca centrul istoric al Iasului ar merita ingroparea firelor sub trotuare si sper ca proiectul Primariei sa inceapa cat mai repede.

Update 2
Ce efect are masina norc.ro asupra copiilor... inainte si dupa:)

3 comentarii:

Cata S spunea...

Super tare site-ul! Lorena si-a vazut pana si tatal in balconul blocului unde stau ai ei in Iasi :)

Marius Bojor spunea...

serios? super-tare:)

Marius Bojor spunea...

Am vazut si eu acum, dar au pastrat scala de zoom si semnul acela care iti arata unde te afli de la Google Earth.