luni, 15 septembrie 2008

Dead man walking

Ma gandeam ca subiectul "premierul in chiloti" a fost ori epuizat ori nu prea ai ce mai sa spui decat ce a spus Mitrea - "tampita alegere au mai facut".

Insa a venit ziua de duminica. Cand s-au intalnit prima oara, ca un buchet de trei cactusi, Stolo, Base si Vadim - coalitia de guvernare stiintifico-fantastica (stiintifico pentru ca asa le-a aratat pedelistilor calculele, ca nu pot guverna singuri si fantastica pentru ca haideti, uitati-va la ei:). Plecarea brusca a lui Traian Basescu de la festivitatile de la Tebea a fost din cauza ca nu vroia sa isi imparta acelasi aer cu Vadim, pentru ca astfel demonstra ca intelegerea dintre Vadim si piticul de gradina cotrocenista Boc a fost parafata de Zeus insusi. Si mai cred ca el oricum nu vroia sa aiba un discurs, pentru ca a lasat placa pe pick-up-ul lui Stolojan.

Uitandu-ma pe niste bloguri, am aflat ca Stolojan, chiar daca nu e sarac, se infige la pomana fara sa se gandeasca, dar mai mult mi-a placut ceea ce am gasit pe un alt blog - motivele pentru care Stolojan este doar un candidat de premier de sacrificiu:

"Stolojan, bufonul de serviciu

Nu putem decat sa acceptam cu fruntea in jos ca nici unul din candidatii cu sanse la functia de premier nu ne reprezinta. Mai mult, ne sunt simple caricaturi, chiar daca unul a avut succesuri la BM ori altul a ajuns din manechin vanzator de biciclete facute cadou de prieteni, ca sa i le cumpere inapoi tot ei, cu amuzament de Kafka automobilist. Insa astia sunt nominalizatii. Voi pe cine mizati? Va expun mai jos scenariile in cheie (tragi)comica ale unui amic forumist: ”1. pedelistii castiga alegerile, dar “la mustata”, fapt pentru care nu pot sa formeze o majoritate parlamentara stabila; pesedeii spun ca n-au nici in clin nici in maneca cu ei, liberalii declara ca nu le surade nici o alianta, iar pedalistii si udemeristii sunt prea putini sa formeze o majoritate parlamentara. In consecinta, domnul Goe iese pe sticla si declara ritos ca “ramane cum am stabelit” si il numeste pe Afroditu` prim ministru. Asta este respins de parlament si urmeaza o noua propunere a domnului Goe, probabil un om de incredere din PD. Sa fie oare Bleaga? Ori mai degraba Preda? Lucrurile se indreapta incet-incet spre alegeri anticipate. Atat de incet, incat perioada va dura aproximativ 4 ani! Hahahaha!!!

2. pedelistii pierd (e totuna, chiar daca castiga) la mustata alegerile, si se formeaza o majoritate parlamentara pe scheletul PNL-PSD-UDMR. In acest moment Goe spune ca in scenariul de mai sus “ramane cum am stabelit” si il pune prim ministru pe Afroditu`, care devine astfel victima sigura, in sensul ca e trimis la plimbare cu suturi in tur!! Hahahaha!!

Urmeaza o lunga perioada de negocieri, adica de dat ochii peste cap, de acuze si de scuipati, de lesinuri in direct, de declaratii sforaitoare (daca nu ma pune pe mine prim-ministru, imi retrag grupul parlamentar si fortez, sanchi, alegerile anticipate!), toate acestea urmate de o noua propunere din partea lui Goe, probabil un tehnocrat, care va fi “imbratisat” de toate formatiunile din parlament, care din cauza de prea multe “imbratiseri” va avea tendinta sa se sufoce. Vor urma multe framantari, remanieri si demisii ale unor prim-ministrii prea mari pentru un presedinte atat de meschin! Hahahahaha!! Acest scenariu este cel mai putin convenabil.

3. PDL-ul pierde alegerile la mustata, dar, lovitura de teatru, alianta DA reinvie ca pasarea Phoenix, din propria cenusa, peneleii si pedelistii ajung sa se pupe-n piata`ndependentei, Goe il pune pe Afroditu` prim ministru, si pe Slabiceanu mana lui dreapta. Urmeaza o perioada infloritoare pentru patrie, care va fi cantata de barzii pupini TrU & Co. In acest moment Vantu isi va face o autocritica constructiva si va jura credinta nestramutata boborului, patriei renascute, si bineinteles domnului Goe. In 2009 Goe va castiga la modul triumfal alegerile prezidentiale si purtat pe brate de popularitatea recastigata, va schimba Constitutia, astfel ca din acel moment va face tot ce vrea sternocleidomastoidianul lui!! Va incepe o perioada de liniste pentru el, pentru ca Draga Stolo va ghici ce isi doreste “jupanul” si ii va servi in fiecare dimineata, prin intermediul DNA-ului cate un cap de pesedist la micul dejun! Hahahahaha!! Acest aspect insa o sa-i cauzeze, caci se va ngrasa ca porcul si va crapa rapus de un accident cerebral. Boborul va plange! Madam Udrea va jura ca cu o noapte inainte isi facuse cu prisosinta datoria de “barbat de stat”, iar Draga Stolo va promite boborului ca umbra lui Big Brother va fi de-a pururea printre ei!

Spre gloria sa eterna! Cum bine remarca un hatru de pe-acilea! Hahahaha!!” Tragedie sub comedie, duios, politica romaneasca trecea."

P.S.
Titlul nu se refera la faptul ca Stolojan ar suferi de vreo boala fatala, ci este o expresie in engleza care semnifica toate cele scrise mai sus. Desi, uitandu-ma la poza...

Offtopic: mi-a placut mult Florin Calinescu la Cristoiu aseara.

foto: Cotidianul (parca)

Niciun comentariu: