miercuri, 23 februarie 2011

Primii tineri afaceristi din Romania... primele probleme

ZF, via BZI, ne spune despre cativa tineri care ar putea primi 10.000 de euro de la stat pentru a-si infiinta o afacere si incepe cu povestea de viitor succes a tanarului Neculai Pantelimon, care are un ”plan de afaceri” ce prevede niste servicii pentru firme concentrate in jurul unui site. Totul bun si frumos, pana cand in articol incep sa fie date detalii legate de acest site si de viitoarea firma:

”Absolvent al Facultatii de Drept si Sociologie din cadrul Universitatii Transilvania din Brasov, Pantelimon a creat un plan de afaceri pentru realizarea unui sistem de software care sa fie disponibil online firmelor care vor sa îsi promoveze produsele si ofertele periodice, sa îsi uploadeze prezentari ale firmei, sa participe la traininguri online din domeniul afacerilor, sa socializeze cu alti antreprenori din tara, prin intermediul portalului www.promania.ro (care înca nu exista), administrat prin noua companie, Pro-Mania Group”

Aici ar putea fi o problema. Domeniul de internet e deja inregistrat. Cum si ce daca? E inregistrat (conform rotld.ro) de firma Space Ro SRL. Hmmm... cred ca cei 10.000 de euro de la stat se vor duce in principal pe achizitionarea domeniului respectiv de la firma care l-a inregistrat deja, din 4 noiembrie 2009:)

Deci domnul geniu nu a verificat daca acel domeniu e valabil, dar si-a propus sa il achizitioneze, a facut si un plan de afaceri in jurul lui, si chiar si numele firmei a fost ales (sau invers) sa aiba legatura cu acest domeniu. Sa speram ca i se aproba totusi planul de afaceri. Tanarul Pantelimon mai spune ca el crede ca ”fondurile acordate de stat, de 10.000 de euro, sunt prea mici pentru a realiza ceva maret si prea mari pentru a realiza ceva nesemnificativ”. S-a gandit ceva timp la fraza asta, zic io.

In continuare, articolul ne mai spune de cativa tineri, din care:

- unul care se gandeste sa renunte la ideea unei afaceri si nu crede ca va mai depune proiectul;
- alt tanar, care isi propune sa faca firma Crocodilul Design, nu a depus inca proiectul pe site-ul agentiei si vrea sa faca... usi pentru export. Sunt convins ca europenii de-abia asteapta sa cumpere usi pe care sa scrie ”Crocodilul Design”.

Ori cei de la ZF au uitat cum se scriu articolele, ori am uitat eu sa citesc un articol... asta a fost interesant prin lipsa de informati si prin stilul autorului, care involuntar mi-a oferit o mostra de umor a la Jaroslav Hasek (pe care vi-l recomand si cu celelalte scrieri, nu numai cu Svejk).

Link:
http://www.bzi.ro/cine-sunt-primii-10-tineri-care-ar-putea-primi-10-000-de-euro-de-la-stat-pentru-a-si-infiinta-o-afacere-209237

Niciun comentariu: