marți, 5 aprilie 2011

Romanii au talent

Citeam mai demult despre revenirea Italiei in concursul Eurovision, din care iesise de cativa ani buni, suparati (pe buna dreptate) pe faptul ca punctele se dau pe criterii geografice si de simpatii istorice intre tari si nu pe talent/interpretare/melodie. O suparare corecta si pe care o pot intelege foarte bine. Articolele din Romania scriau ceva de genul: ”Revenirea Italiei in Eurovision ne va creste sansele”... cu explicatia ca vezi Doamne, in Italia sunt multi romani care ar putea vota piesele romanesti (pentru ca stiti ca nu se poate vota melodia unei tari din interiorul acelei tari).

Zilele trecute - poate chiar ieri -, dupa ce ne-au zapacit la fotbal cu un 2-1, bosniacii risca suspendarea din UEFA, pentru ca au altfel de sistem de alegere a presedintilor in federatia de fotbal decat cel sustinut de UEFA. Televiziunile iarasi: ”Bosnia suspendata! O noua sansa pentru Romania?”

Oare asa suntem noi, romanii? Sau e doar un model promovat de presa? Eu sincer am obosit cu speculatii si shmenuri si invarteli de genul asta... numai asa poti avea rezultate, daca se impiedica cel din fatza ta, daca ii tragi scaunul cand vrea sa se aseze, daca ii cade tencuiala in cap?

De ce nu discuta ziarele mai degraba faptul ca melodia Romaniei pentru Eurovision e o balada trista (ca sa nu spun altcumva), total si complet nepotrivita pentru un concurs unde Lordi si Lena au castigat cu niste melodii antrenante si/sau macar intrigante... de ce nu se cauta solutii pentru fotbalul romanesc, care se zbate in mocirla de parca de astepti sa ii vezi mai degraba in serialele de supravietuire ale lui Bear Grylls decat la emisiunile despre fotbal?

Asa suntem noi, romanii?

E mai obositor sa fii asa decat sa faci treaba buna de la inceput si pana la sfarsit... eu am obosit.

P.S.
Din cauza titlului, cred ca ar trebui sa pomenesc si despre emisiunea cu numele respectiv. Nu am urmarit-o urmarit si am vazut doar pe vreo doi-trei din toti ”talentatii” patriei.

Ce sa zic... un copil care canta subtire e contra-tenor, nu un copil care canta extrem de subtire... nu zic, are talent, isi va gasi probabil locul undeva in domeniul cultural, dar nu se inscrie in gusturile mele de muzica... canta pur si simplu prea subtire!

Altul era Frank Sinatra de Balcani... canta si el cam cum credea ca trebuie, ii imita dezinvoltura lui Sinatra, dar de fapt nu prea avea habar de muzica si mai degraba ma intrista decat sa ma inveseleasca...

Dupa semi-dezamagirea Costel Busuioc, desi ”Romanii au talent” se doreste o emisiune care sa iti dea speranta ca daca ai un talent poti reusi, nici macar talent nu mai au romanii, iar emisiunea - din cat am vazut eu - semana mai degraba a talcioc de talente... unde vine fiecare cu ce are prin casa si spera sa scoata un leu pe niste suruburi si capace ruginite. Iar daca e talcioc de talente, inseamna ca din emisiune a lipsit cate un pahar de vin baut dimineata de fiecare concurent la botul calului, pe taraba, inainte de emisiune... ca asa e in talcioc.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Cu siguranta am sa mai revin pe aici. Felciitari pentru articol

Marius Bojor spunea...

Multumesc... eu sincer am obosit sa nu ne planificat sa castigam pe merit in orice competitie. De fapt nu ne-am propus sa castigam pe merit nici in lupta cu hotia, nici in lupta cu saracia... in nici o lupta cotidiana. Si de aceea alegem sa plecam din tara asta, inspre tari care au astfel de planuri.

Anonim spunea...

Stimate domn,de ce semi-dezamagirea la care faceti referire ?Costel Busuioc a studiat mult si studiaza si in prezent !Desi a fost nevoit sa revina in Romania (are o familie de intretinut ) aavut numeroase concerte si a lansat CD-uri.nu poti sa spui semi dezamagire nicidecum in cazul lui 1Este adevarat ca noi nu stim sa pretuim adevaratele valori ,caci tenorul este o valoare ,totusi munca ,seriozitatea si harul sau face sa debuteze in aceasta toamna in opera cu rolul lui Alfredo din Traviata de Verdi !NU-I STIMATE DOMN ,SEMI DEZAMAGIRE ,NU-I DECAT NEPASARE DIN PARTEA UNORA !