duminică, 24 august 2008

Mona Mushca

Pe Mona Musca inca o simpatizez un pic, insa doar la un procent infim din simpatia pe care i-o purtam alaturi de alti romani inainte de decizia CNSAS. Romanii au suferit in comunism, iar o vina (mica, mare - istoria ne va spune; sigur nu toata vina) cade si asupra celor care au dat informari Securitatii sub forma de materie prima.

Trecand la declaratia Monei Musca, ati remarcat motivul pentru care dansa nu mai candideaza? "Nu candidez nici ca independent. Mi-am pierdut increderea in modul in care functioneaza in Romania unele institutii; institutii care ar trebui sa asigure identitatea unui stat democratic, cum ar fi Parlamentul, partidele politice, justitia si Guvernul." Dar in Presedintie?

Consilierii sai - daca ii are - sau poate chiar domnia sa, au/a scos un speech care trebuie predat la scolile de comunicare politica alaturi de cel al lui Bill Clinton ("I misled people, including my wife. I deeply regret that."). Dupa ce ne-a pus la punct pe toti ("am gresit, dar toate au o limita si o masura"), consultantii i-au spus: "nu te victimiza, fii demna dar ferma (cliseu, dar merge aici), ataca aceleasi lucruri pe care opinia publica le dezaproba si asa vom reusi sa te scoatem, asa coboram de pe scena si ne asezam si noi alaturi de publicul care huiduie - raman restul pe scena care sa fie huiduiti in continuare; nu ataca presedintia, armata, biserica, pentru ca in acestea romanii au incredere. schimba atentia opiniei publice de la problema ta la problemele societatii romanesti".

Acum, dupa declaratia doamnei Musca, va fi interesant de vazut stilul de fuga al PD-L-ului de informatiile potrivit carora el insista ca Mona Musca sa candideze...:) "Nu noi am vrut, ea ne batea la cap!" - "Dog did it", cum ar spune pisica.

Tot interesant este si partea din declaratia Monei Musca unde spunea, referindu-se la PD-L: "apreciez acest partid si o buna parte din liderii sai":). Funny. Adica nu toti liderii PD-L sunt de apreciat? Care-s aia care nu pot fi apreciati?:)

As fi curios care e legatura de fapt dintre aprecierile pozitive ale lui Emil Boc fata de Mona Musca, de zilele trecute, atacul Elenei Udrea fata de Mona Musca, de pe blogul Doamnei si declaratia de astazi a Monei Musca.

Mona Musca si-a anuntat prin aceasta declaratie intrarea in perioada de penitenta - probabil urmatorii 4 ani - pentru ca romanul uita si iarta, insa dupa ce crede ca ti-ai ispasit pedeapsa. In 4 ani se pot schimba multe. Cred ca va candida din nou, insa cel mai probabil in 2012, cand isi va fi recapatat "increderea in modul cum functioneaza unele institutii".

Cat despre declaratie... hmmm... eu care ma asteptam initial ca doamna Musca sa ne spuna ca nu mai candideaza din cauza ca nu mai poate da declaratia pe proprie raspundere cum ca nu a colaborat cu Securitatea.

Niciun comentariu: