miercuri, 4 noiembrie 2009

Mie-mi placea de Lucian Croitoru

Mie-mi placea de Lucian Croitoru. Seamana cu tatal lui Pistruiatul, care tin minte ca era de treaba.

L-am vazut pe dl. Croitoru astazi in Parlament asteptand votul pentru guvernul incropit de el si - sa fim sinceri - nu i-a fost greu sa incropeasca un guvern, atata timp cat i-a luat pe cei care erau deja in scaune. Si a preluat si programul de guvernare PSD-PD-L. Deci dl. Croitoru a facut figuratie vreo doua saptamani, cam ca balerinii aia in hamletzi.

Ziceam ca i-am vazut in Parlament (la TV) atat pe dl. Croitoru, cat si ministrii demisionati/interimari/propusi PD-L. Daca ministrii pareau oarecumva seriosi si preocupati (dl. Predoiu de la Justitie nu avea zambet, dl. Toader Paleologu parca ii crescuse intre timp un afro de par alb, sau poate ii batea lumina altfel pe par etc.), dl. Croitoru zambea si radea tot timpul.

Ce motiv ar fi avut sa rada si sa zambeasca? Asigurarea ”profesorului” ca guvernul o sa treaca in Parlament? Se poate. Asigurarea aceluiasi ”profesor” ca nu conteaza daca guvernul cade, pentru ca tot ei raman in functie, el trebuie doar sa profite de sansa care i se da si sa vorbeasca frumos in Parlament? Iarasi se poate. Dar in mod sigur nu-i pasa de eventualitatea caderii guvernului propus de el. Pentru ca ”maurul si-a facut deja datoria, si maurul poate sa moara”. Pentru ca deja, sa fii prim-ministru desemnat, este o mare realizare pentru dl. Croitoru, ”da bine la CV”. Asta ar putea fi un motiv de bucurie. Misiune indeplinita. Dl. Croitoru si-a atins maximumul de competenta si a prezentat fostul guvern, asa cum i s-a dictat.

Daca ne mai uitam la dl. Croitoru in spatiul public, da dovada de posturi foarte barbatesti... preocupat, isi misca mainile ca un adevarat conducator de osti, figura ii este intotdeauna serioasa. Insa discursul balbait, temator, cu ochii in hartie fac ca atunci cand il asculti aceste gesturi barbatesti sa nu mai existe... te si miri cand l-au surprins fotografii in respectivele posturi. Ca un copil caruia i s-a dat o misiune de barbat. Successful failure.

Asa ca la referendum trebuie sa ne amintim de dl. Croitoru si de Parlament. Poate ca tot poporul ar fi trebuit sa fie intrebat si daca Lucian Croitoru e bun de prim-ministru.

Niciun comentariu: