vineri, 12 februarie 2010

Monica by Dorobanti

Ma uit la televizor. Dau intamplator peste emisiunea "by Monica Columbeanu" (parca asa se cheama) de pe B1TV. O arata pe micuta Irina jucandu-se in casa (apartamentul Monicai de pe Calea Victoriei, presupun). Este o ocazie sa vad cum arata un astfel de apartament, o curiozitate pe care o am dintr-o plimbare prin Bucuresti... fetita se joaca cu papusile, sta intinsa pe jos si vorbeste cu camera.

"Vorbeste cu camera" e un fel de-a spune, pentru ca ea discuta de fapt cu singurul adult din incapere, respectiv cameramanul. Fetita ii spune sa se intreaca prin sufragerie intr-un sprint pe langa masa, de la perete la geam, insa cameramanul nu poate sa faca asta, pentru ca ar trebui sa lase camera. Gaseste o solutie si alearga cu spatele in timp ce o filmeaza pe Irina alergand si razand.

Fetita se mai opreste din cand in cand din joaca, ca sa se uite la plasma pe care ruleaza nunta mamei ei cu tatal sau. O nunta frumoasa, transmisa la vremea respectiva in direct.

Irina discuta cu cameramanul despre diadema unei papusi inalte aproape cat ea, pe care mai apoi o ia la dans pe muzica de la nunta de pe dvd. Isi indoaie genunchii pentru a cobori la nivelul papusii si o imbratiseaza in jurul gatului, obraz langa obraz, pentru aproape un minut. E o reactie normala daca stai sa te gandesti, pentru ca pe parintii care o cresc prin dvd-ul de la nunta nu ii poate imbratisa.

Pe la sfarsitul emisiunii apare si bunica, cine stie de pe unde, probabil de prin bucatarie. Cameramanul poate sa faca si el o pauza de-o tigare, dupe atata baby-sitting in timpul orelor de program.

O emisiune in care ar fi trebuit sa apara Monica (macar dupa numele emisiunii) dar ea o deleaga pe fiica ei sa munceasca (la capitolul imagine) pentru a aduce banii in casa, transformand un reality show unde, ca sa nu apara cu vreun Ricky Martin bandu-si cafeaua pe Dorobanti in direct, isi lasa cameramanii inchisi in casa cu copilul ca sa filmeze ce papusi si cum mai sunt ingrijite de Irina, fetita pe care aceeasi cameramani o cresc aproape separata de familie ca pe un Mowgli al timpurilor noastre... toate acestea nu va suna a "alo, protectia copilului?".

P.S.
Ce v-ati fi asteptat, ca Monica si Irinel sa faca reality-ul pana la adanci batranete? Parca vad ca din "Cartile Junglei", serialul se va transforma in Santa Barbara si dupa 5.000 de episoade si vreo 15 ani o sa o vedem pe Irina cu baietii prin oras. In acelasi reality "by Monica Columbeanu".

Niciun comentariu: