luni, 21 iunie 2010

Informal si nu prea...

Dl. Cristian Preda scrie pe blogul personal, ca "la Snagov a fost întâlnire informală". Este de-a dreptul suprarealist iuresul acela de masini oficiale, cu atatia oficiali in ele, grabindu-se la o intalnire informala. Mai mult, dl. Preda sustine ca "PDL, altfel preocupat de comunicarea defectuoasă, a decis să nu spună nimic public și oficial".

Inainte de a lua in discutie termenul de "informal", stau stramb si cuget drept: in urma unei intalniri informale, se poate declara ceva oficial? Ca in situatia: "Stimate domnule redactor-sef, in urma unei intalniri informale cu sotia mea/prietenii/vecinii/rudele, va ducem la cunostinta urmatoarele, drept pentru care va solicitam publicarea:..."

Sa detaliem. DEX ne spune ca acest cuvant inseamna:

"INFORMÁL, -Ă, informali, -e, adj. 1. (În sociologie; despre relații sociale) Care se desfășoară în absența determinărilor și cadrelor instituționale, oficiale, formale; neoficial, neprotocolar, familiar."

Deci la Snagov a fost o intalnire "in absenta determinarilor si cadrelor institionale, oficiale, formale"... si de ce intalnirea a fost intr-o cladire a statului? Nu se putea face intr-un pub, daca tot a fost o intalnire "informala"?

Nu stiu de ce, dar nu am incredere ca intr-o intalnire "informala", desfasurata in spatii ale statului, se pot lua hotarari "formale" despre criza - e ca si cum ai spune ca intr-o intalnire protocolara, interinstituionala, il mai intrebi pe celalalt - printre altele - cu ce-si trateaza el mirosul picioarelor.

P.S.
Si mai e ceva... Ce rost are o remaniere in septembrie in situatia in care reducerile de salarii vor fi mențiunte (oficial si formal) pana la 31 decembrie? E ca si cum ai schimba caii in mijlocul râului, iar caii noi tot pe acelasi drum prost vor trebui sa mearga, desi motivul (oficial si formal) al schimbarii unor ministri este tocmai imbunatatirea activitatii... si dupa o iarna grea, probabil ne pashte inca o remaniere in mijlocul sloiurilor...cal traian dupa cal troian.

Un comentariu:

Cristi spunea...

Bună seara, vă trimit acest mesaj în speranţa unei colaborări de link exchange.
Dacă sunteţi de acord, trimiteţi un mesaj cu numele blogului si adresa :)

blogurile cu care doresc să fac acest schimb sunt :

titlu : Cure de slabire
adresa : http://curedeslabirenoi.blogspot.com/

titlu : Moda in top
adresa : http://modaintop.blogspot.com/

Numa bine :)