marți, 3 martie 2009

Dacia Duster Crossover e o masina micuta

Odata cu aparitia masinii-concept Dacia Duster Crossover, cei din presa de specialitate s-au mirat ca are motorizare de 1,5 l Diesel, cu 105 CP. Din filmuletul dat publicitatii pare ditamai SUV-ul, dar pentru ca dimensiunile (4,25 m lungime, 1,64 m latime, 1,49 metri si ampatament de 2,8 metri - www.newsiasi.ro) nu sunt de fapt relevante pana nu ai masina in fata, putem totusi sa ne dam seama ca este o masina micuta:

Este clar din imaginile de mai sus ca Dacia Duster Crossover este un concept gandit a fi facut pe platforma de Sandero.

Filmuletul cu noua Dacia Duster Crossover:

4 comentarii:

Marius Bojor spunea...

In emisiunea sa, Moise Guran s-a mirat de faptul ca acest concept a fost prezentat ca avand un motor cam mic de 1,5 L si 150CP. Iata ce mi-a raspuns Moise Guran cand i-am scris ca la cat de mica e masina, 150 CP sunt indeajuns:

”Desigur, motorul de 1,5 cmc si 105 CP este suficient pentru orice masina de 1300 kg. Dar nu si daca vrei sa fii cool. Masina arata intr-un fel care sugereaza cel putin 250 CP si cei de la renault puteau face asta. Ce-i costa?”

Are dreptate:)

QuadroQ spunea...

mie imi convine asa... abia astept sa ii fac un drive test.. pana apare ea fac si eu un an de condus :X

Marius Bojor spunea...

Eu cred ca Duster va fi ceva cam ca Sandero sedan si un Aro 10, pentru ca nu degeaba va fi (probabil) facut pe platforma de Logan/Sandero si se cheama Duster, nume sub care s-a vandut in Anglia atat Aro 10, cat si Dacia 1310 - ”the totally acceptable car”:)

Marius Bojor spunea...

Dacia Duster, din cauza stalpului din spate mai lat, imi inspira putin putin Toyota FJ Cruiser.