marți, 16 iunie 2009

Salata papadie recesiune Herodot. Cum? Google.

Priviti ce se intampla cand spune presedintele ”recesiune”. Romanii sunt interesati - se pare - tot timpul sa afle retete de salata pe google. Insa in ultimele zile, interesul fata de cuvantul ”papadie” a crescut brusc (linia rosie), iar cautarile pe google despre ”recesiune” au decolat de-a dreptul (linia portocalie). Pe Google, desigur.

Cred ca este timpul pentru a promova - dupa gustul domniei sale, Presedintele - reteta pentru o Salata de papadie de recesiune ”Herodot”:

”Inca din antichitate, frunzele tinere de papadie au fost consumate sub forma de salata mult apreciata pentru gustul deosebit, usor amarui. Ca valoare nutritiva, ea se situeaza cu mult inaintea laptucii, a spanacului, a rosiilor, etc. - avand 45 calorii la 100 g produs - fiind destul de bogata in protide (2,8%) si glucide (7,5%). Frunzele verzi mai contin vitaminele A, B2, G si D, precum si numeroase elemente minerale, fiind indicate in curele timpului de primavara. Din frunzele tinere se obtine o excelenta salata; se spala bine cu apa rece, se sareaza, li se adauga otet si ulei, putand fi consumate ca atare sau ca un adaos la slaninuta taiata bucatele foarte mici in prealabil rumenite. Salata poate fi data la cuptor incins timp de 2-3 minute.” - http://www.gradinamea.ro/Papadia_3105_550_1.html

M-am inscris in trend si am cautat si eu cuvantul ”recesiune”

Recesiune

Forma severa de criza economica. Declin general al nivelului activitatii economice si al cresterii economice, caracterizat prin somaj, devalorizare, inflatie, scadere a nivelului de trai.

Biroul National de Cercetare Economica din SUA (NBER) defineste recesiunea ca un declin semnificativ al activitatii economice in intreaga societate, ce dureaza mai mult de cateva luni, declin vizibil prin scaderea produsului intern brut (PIB), a veniturilor reale ale populatiei, a numarului de angajati din economie, a productiei industriale si a vanzarilor cu amanuntul (en detail) si cu ridicata (en gros, angro).

O recesiune mai indelungata duce la depresiune economica.

O regula acceptata de majoritatea analistilor este ca se considera a fi recesiune in cazul in care cresterea produsului intern brut (PIB - gross domestic product - GDP) este negativa mai mult de doua sau mai multe trimestre. Cu toate acestea, regula nu poate fi aplicata catorva dintre recesiunile inregistrate oficial in SUA de Biroul National de Cercetare Economica (NBER).”

Deci ar trebui sa ne asteptam ca dupa alegerile prezidentiale din toamna, domnul presedinte sa vina la sedinta de guvern si sa spuna: ”ne aflam in de-pre-siune!”. Nu inainte, ci imediat dupa.

4 comentarii:

Cata S spunea...

:)
Auzi, da' rucola aia e tot papadie?

Marius Bojor spunea...

nu stiu Cata, vezi si tu pe google:) asa seamana, daca ma intrebi pe mine. dar gustul nu stiu care e.

vladutz de dh spunea...

dai un "sarci pa gugal"

Marius Bojor spunea...

goagăl, I say.:)