marți, 10 noiembrie 2009

Ce-i mai mica si mai mica...?

Cei de la Universitatea din Utah au facut o aplicatie in care putem vedea dimensiunile comparative ale unor ”lucruri” foarte mici... dai zoom in si ajungi de la boaba de cafea la atomul de carbon. Cu ochiul liber se poate vedea cel mult o amoeba. Parerea mea.

Aplicatia aici (click)

P.S.
Cred ca cercetatorii romani ar fi pus pentru comparatie si p... de furnica, pentru a raspunde unei intrebari vechi de secole:).

6 comentarii:

vladutz de dh spunea...

marius, stii vb aia: mica...mica, da ridica! de aia furniciile sunt muuulte :))

Marius Bojor spunea...

Vlad,

Sincer, sincer, uitandu-ma la prezentare inca o data, eu cred ca e cat un parameci:) Iar restul mai mici decat parameciul vine ca sunt mai mici decat la furnici:)

Cand zici ca furnicile-s mici dar multe, ma bagi intr-o discutie pe care tot incerc sa o evit. Nu ma abtin si totusi te intreb: crezi ca numarul schimba marimea? Adica - altfel spus - cantitatea mai mare creste si calitatea?:)

vladutz de dh spunea...

eu zic DA! Pai uite ce unite sunt coloniile alea de furnici! O armata de aia e invincibila, parerea mea! Degeaba o calcam, noi oamenii, cu picioarele!

Marius Bojor spunea...

Dar stii de ce sunt atat de unite? Pentru ca matca lor nu dizolva parlamentul musuroiului cand are ea chef:)

Mihaela Chelaru spunea...

chiar nu stiam de treaba foarte interesant.

Marius Bojor spunea...

@Mihaela... aceasta schema ne arata cat de complexa este lumea in care traim si ce diferente exista de la atomul de carbon (baza intregii vieti) si pana la cele mai mari planete... desi mai mare decat toate cele din figura, omul tot mic pare...