vineri, 27 noiembrie 2009

Ce se intampla daca presedintele era cel lovit?

Ma intreb daca presedintele Basescu era lovit asa cum NU l-a lovit el pe copil, ce se intampla cu persoana care ar fi facut asa ceva?

Povestea cu copilul are accente si mai dureroase decat cele vazute in imagini. Chiar el povesteste ca a spus cateva vorbe la un microfon, iar acele vorbe erau: ”Nastase si Basescu nu mai merita sa conduca!”. Copilul era un sustinator al lui Basescu, motiv pentru care venise la miting, insa din cauza emotiei, in loc sa spuna ”Nastase si Iliescu”, s-a referit la Basescu. Pentru asta a primit o lovitura in plex si mai apoi, cand Traian Basescu s-a apropiat de acea femeie, copilul cauta un moment in care sa isi explice gestul si eventual sa isi ceara scuze. Ce a primit? Un dos de palma peste fatza, care s-a dovedit a fi mai degraba un pumn in figura.

Toata povestea de mai sus explica zambetul de bravada si nedumerire al copilului, ce a urmat gestului celui pe care il admira. Ce zic parintii baiatului despre respectiva filmare? Ce i-ar face lui Basescu?

E urat chiar si sa te prefaci ca dai intr-un copil. Chiar daca pare un puiut de comunist.

P.S.
Si eu cred ca Basescu a fost ”facut” de asa zisii moguli. Greutatea era sa fie in direct cand apare filmul si sa se observe reactia lui. Ceea ce s-a intamplat. Insa gestul lui ramane tot condamnabil, iar despre cei care il apara si au si copii acasa ce sa mai spun?.

vineri, 20 noiembrie 2009

O interventie parlamentara

In dezbaterea prezidentiabililor de vineri seara s-a pomenit despre activitatea lui Traian Basescu in calitate de parlamentar, in legislatura 1992-1996. La cele 7 luari de cuvant in plen este contabilizata si o luare de cuvant a domnului deputat (la acea vreme) Traian Basescu, in Sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului din 19 martie 1996, intrunita pentru dezbaterea divergentelor la proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr.25 din 11 august 1995 privind reglementarea organizarii si finantarii activitatii de cercetare-dezvoltare.

Asta ar fi fost un lucru nou de analizat: cuvantul domnului Basescu referitoare la activitatea de cercetare-dezvoltare.

Va redau pasajul respectiv din stenograma:

"Domnul Adrian Năstase:
Rog chestorii să-i invite pe toţi colegii în sală pentru vot.
Nu vă aud, domnule Băsescu, îmi pare rău!

Domnul Traian Băsescu (din sală):
Să luăm o pauză să mergem la masă!

Domnul Adrian Năstase:
Unii sunt de foarte multă vreme în pauză!"

Ar fi amuzant daca n-ar fi cumva dezamagitor... poate din cauza personalului din Camera Deputatilor, care a inclus aceasta interventie la "luari de cuvant in plen", dar cred ca erau alte standarde in 1996. Categoria mai corecta ar fi fost: "unde apare numele in stenograme", poate asa doar.

Sursa: cdep.ro

P.S.
Nu mi-a placut unica si marea "Dezbatere Finala".

Autostrada "Transilvania" e doar un drumeag! [PHOTO]

Inceputa acum mult timp, cand o asemenea lucrare era varful tehnologiei - asa cum si drumurile romane erau cele mai avansate in vremea lor - Autostrada "Transilvania" (mai exact vreo 40 de km din ea, facut pana acum) urmeaza sa fie inaugurata in 1 decembrie 2009.

Langa Gilau (traseul ce urmeaza sa fie "inaugurat" e intre Gilau si Campia Turzii), o portiune de vreo 6 km apare pe Google Earth (ca doar n-o fi soseaua de centura a Gilaului) si te face sa te gandesti ca asa-zisa autostrada e de fapt un drum obisnuit. Ce o califica in "autostrada" si nu in "drum european"? Nu stim. Nu reusim sa ne dam seama din imaginile de pe Google Earth. Cifrele oficiale (de pe www.autostradatransilvania.ro) ne spun:

"AUTOSTRADA TRANSILVANIA ESTE IN ACEST MOMENT CEL MAI MARE PROIECT DE INFRASTRUCTURA DIN EUROPA" (hai nu ma-nnebuni. Asa de inapoiati sunt occidentalii? Din Europa? Astia-s bat joc de noi.)

"PROIECTUL AUTOSTRADA TRANSILVANIA REPREZINTA O AUTOSTRADA CU PATRU BENZI, CU O LUNGIME DE 415 KM" (asa, si? voi inaugurati 10% din ea? apropo, o autostrada adevarata are 3-4 benzi pe sens, despartite de spatiu verde sau de o balustrada nu-i asa? ca drumuri din astea am mai vazut, si parca erau mai ieftine, nenea Bechtel).

Ma uit la pozele oficiale de pe www.autostradatransilvania.ro si ma apuca tremuriciul. In primul rand nu-ti dai seama prea bine daca asta e toata autostrada (asa cum apare de altfel pe Google Earth) sau daca astia zic "4 benzi" numarand si "hard shoulder"-ul... banda pentru carute, cum ar veni in Moldova. Dar ma uit mai atent la poze si sunt multumit, in sfarsit: inseamna ca Moldova e plina de autostrazi, imi dau seama acum.

Cat costa km de autostrada din asta, mai americanilor? Cica vreo 15 milioane de euro, in timp ce o autostrada in Polonia si Ungaria (probabil una adevarata, cu 2 benzi adevarate pe sens), costa 7-8 milioane de euro pe km.

Hai sa inauguram DJ Bors-Brasov pe 1 decembrie! De-abia astept sa ii vad taind panglica intre cele doua tururi.

P.S.
M-a sunat astazi o fata, Alina, de la Liga Studentilor Metalurgisti, care se pare ca sunt interesati, plini de bunavointa, (nu stiu motivul, totusi) sa ma invete sa cer duminica toate cele trei buletine de vot (parlament unicameral, numar de parlamentari si presedinte). Buni baieti metalurgistii astia, cam ca cei de la Bechtel: iti vor binele pentru binele altora. Cred ca sunt mana in mana.

marți, 17 noiembrie 2009

Ce nu s-a vazut la dezbaterea de la Cluj [PHOTO]


Aceste doua poze nu au fost date publicitatii, insa explica multe lucruri care s-au intamplat la Cluj si care se vor intampla dupa aceste alegeri pentru presedinte.

marți, 10 noiembrie 2009

Ce-i mai mica si mai mica...?

Cei de la Universitatea din Utah au facut o aplicatie in care putem vedea dimensiunile comparative ale unor ”lucruri” foarte mici... dai zoom in si ajungi de la boaba de cafea la atomul de carbon. Cu ochiul liber se poate vedea cel mult o amoeba. Parerea mea.

Aplicatia aici (click)

P.S.
Cred ca cercetatorii romani ar fi pus pentru comparatie si p... de furnica, pentru a raspunde unei intrebari vechi de secole:).

joi, 5 noiembrie 2009

Mergi la vot!

Doi bloggeri de-ai lor care merg la vot. Le-as spune: ”Bunicule, stai si posteaza acasa, ca nu te mai tin braiele decat de-o... branzoaica! Sh-un poale-n brau!”

Foto: Victor Stoian

Un discurs de ascultat

Explicatii pentru politica romaneasca

”Courage is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm.”

”The best argument against democracy is a five-minute conversation with the average voter.”

"The price of greatness is responsibility."

+++

”Curajul este abilitatea de a trece de la un esec la altul fara sa iti pierzi entuziasmul.”

”Cel mai bun argument impotriva democratiei este o conversatie de 5 minute cu votantul obisnuit.”

”Pretul maretiei este responsabilitatea.”


Sir Winston Churchill
(1864-1965)
Politician britanic


Aceste citate ar explica multe din politica romaneasca, insa ne arata si de ce englezii sunt englezi. Sau poate din cauza ca sunt englezi, sunt englezi.

miercuri, 4 noiembrie 2009

Mie-mi placea de Lucian Croitoru

Mie-mi placea de Lucian Croitoru. Seamana cu tatal lui Pistruiatul, care tin minte ca era de treaba.

L-am vazut pe dl. Croitoru astazi in Parlament asteptand votul pentru guvernul incropit de el si - sa fim sinceri - nu i-a fost greu sa incropeasca un guvern, atata timp cat i-a luat pe cei care erau deja in scaune. Si a preluat si programul de guvernare PSD-PD-L. Deci dl. Croitoru a facut figuratie vreo doua saptamani, cam ca balerinii aia in hamletzi.

Ziceam ca i-am vazut in Parlament (la TV) atat pe dl. Croitoru, cat si ministrii demisionati/interimari/propusi PD-L. Daca ministrii pareau oarecumva seriosi si preocupati (dl. Predoiu de la Justitie nu avea zambet, dl. Toader Paleologu parca ii crescuse intre timp un afro de par alb, sau poate ii batea lumina altfel pe par etc.), dl. Croitoru zambea si radea tot timpul.

Ce motiv ar fi avut sa rada si sa zambeasca? Asigurarea ”profesorului” ca guvernul o sa treaca in Parlament? Se poate. Asigurarea aceluiasi ”profesor” ca nu conteaza daca guvernul cade, pentru ca tot ei raman in functie, el trebuie doar sa profite de sansa care i se da si sa vorbeasca frumos in Parlament? Iarasi se poate. Dar in mod sigur nu-i pasa de eventualitatea caderii guvernului propus de el. Pentru ca ”maurul si-a facut deja datoria, si maurul poate sa moara”. Pentru ca deja, sa fii prim-ministru desemnat, este o mare realizare pentru dl. Croitoru, ”da bine la CV”. Asta ar putea fi un motiv de bucurie. Misiune indeplinita. Dl. Croitoru si-a atins maximumul de competenta si a prezentat fostul guvern, asa cum i s-a dictat.

Daca ne mai uitam la dl. Croitoru in spatiul public, da dovada de posturi foarte barbatesti... preocupat, isi misca mainile ca un adevarat conducator de osti, figura ii este intotdeauna serioasa. Insa discursul balbait, temator, cu ochii in hartie fac ca atunci cand il asculti aceste gesturi barbatesti sa nu mai existe... te si miri cand l-au surprins fotografii in respectivele posturi. Ca un copil caruia i s-a dat o misiune de barbat. Successful failure.

Asa ca la referendum trebuie sa ne amintim de dl. Croitoru si de Parlament. Poate ca tot poporul ar fi trebuit sa fie intrebat si daca Lucian Croitoru e bun de prim-ministru.

marți, 3 noiembrie 2009

Adevarul despre vaccinul gripei porcine

Teoria conspiratiei.

Un adevar in cele spuse mai sus exista. A existat intr-adevar o campanie pentru vaccinarea impotriva gripei porcine, in anul 1976, pentru o epidemie care nu a mai venit. Decat 33 de ani mai tarziu. Sunt curios daca persoanele care au murit in 2009 de gripa porcina si-au facut vaccinul in 1976 si/sau ce varsta aveau atunci... pentru ca se spune ca un vaccin impotriva virusului AH1N1 deschide usa pentru virusul AH1N2.

Cel putin asa a spus Dobrovolschi azi dimineata la radio:).

46 de milioane de americani au facut vaccinul in 1976. Si atunci se vorbea despre pandemie. Dar a fost vreuna? Nu a fost nici o epidemie de gripa porcina - cel putin nici una pana in 2009. Apropo, oare schimbarea denumirii din "gripa porcina" in "gripa noua" are vreo legatura? Oricum, aia porcina era in 1976 si asta noua e noua, ca de aia e noua:)

duminică, 1 noiembrie 2009

Cel mai tare show TV de comedie


Cel mai tare show TV de comedie de la acest moment mi se pare Divertis-Land of Jokes, de pe ProTV. "Nemuriciu" este un serial din cadrul show-ului, in care personajul principal (Ioan Gyuri Pascu) calatoreste in diverse momente ale istoriei noastre si provoaca tot felul de intamplari amuzante. Cu decoruri de exceptie si cel mai mare buget dintre toate show-urile de comedie de televiziune, "Divertis Land of Jokes" merita vazut, asa cum demutl nu a meritat vreo emisiune de divertisment si ii determina pe cei de la Antena1 sa dea in reluare emisiunile mai vechi cu Divertis, caci "In Puii Mei" a lui Bendeac, prin comparatie, pare (si este) ceva foarte ieftin si de foarte prost gust.

Inca una despre drogurile usoare

Domnul presedinte Traian Basescu ne anunta ca iarba e uda. Atentie, iarba e uda! Repet: iarba e uda! Receptie!

"Am inteles, receptie. Atunci fara iarba, bem un vin."

Update:
Se pare ca www.traianbasescu.ro nu este pagina lui Traian Basescu. Vizitati-o si veti vedea de ce spun asta.

Update 2:
Intre timp si-a revenit respectivul site.

P.S.
Cred ca am fost primul care a anuntat ca e o problema cu site-ul domnului Basescu... sau ma rog, cu domeniul www.traianbasescu.ro. Dar na, daca Ioska e mai cunoscut, ce sa-i faci?

P.P.S.
Noul site este http://www.traianbasescu.org/. Unchanged.