miercuri, 10 martie 2010

Modelul olandez

In Olanda se propune sa se dea dreptul de a muri persoanelor de peste 70 de ani, daca ele considera ca viata lor e completa sau s-a incheiat.

Cei care sprijina aceasta initiativa spun ca ar oferi un mod demn de a muri pentru cei in varsta care pur si simplu doresc sa renunte sa mai traiasca, fara a fi nevoiti sa recurga la metode de sinucidere "singuratice, dificile sau nesigure", intr-o tara in care eutanasia este deja legalizata, spune DailyMail.

Cred ca daca o asemenea masura s-ar propune si legaliza in Romania, ar fi cozi ca la vaccinul antigripa. Aici ar fi considerat un vaccin anti-saracie si anti-dezamagire pentru cei in varsta...

Cred ca Olanda este pe cale sa inventeze turismul tanatologic: "Un bilet pentru Tarile de Jos, pentru un batran, va rog." "Numai dus?" "Numai dus". "Va trebuie adeverinta de la copii cum ca v-ati trait viata." "O am." "Va mai trebuie o adeverinta de la Casa de Pensii ca sunt de acord sa nu va mai dea pensia" "O am si pe aia" "Aveti si serviciile achitate la o firma de pompe funebre?" "Da, am chitanta de la una din Den Haag" "Aveti bagaj?" "Nu, doar bagajul de mana - fotografii, amintiri..." "Bine. Uitati biletul dvs., va dorim calatorie placuta!" "Va multumesc, la revedere. Adio, de fapt."

Niciun comentariu: