duminică, 25 iulie 2010

Care are un tulnic acasa si stie sa zica din el?

Teoria ne invata ca ”politica este ştiinţa şi practica de guvernare a unui stat şi reprezintă sfera de activitate social-istorică ce însumează relaţiile, orientările şi manifestările care apar între partidele politice, între diversele categorii şi grupuri sociale, între naţiuni ş.a.m.d. în vederea emancipării conceptelor proprii, în lupta pentru putere sau supremaţie ideologică etc.”

Sa pornim de aici, desi uite ca nu se spune nimic aici despre bani si avere... sunt multi (majoritatea?) politicieni care lupta pentru avere de fapt.

Oamenii politici din Romania fac politica, dar practica ei oare guvernarea unui stat, sau desfasoara o activitate de emancipare a conceptelor proprii in lupta pentru putere?

Domnilor politicieni, foamea nu este nici de stanga, nici de dreapta, ci este de centru. Cam asa, deasupra curelei.

Interesul national chiar va indeamna sa nu mai povestiti despre ideologii, ci despre directii si solutii de iesit din mlastina in care ne aflam cu totii... pentru ca dupa aceasta iarna, lumea nu va mai avea gauri la curea ca sa o mai stranga.

Aproape a venit momentul ca de pe dealuri sa se zica din tulnic ca sa se stranga lumea, pentru ca orice om de bun simt stie mai bine ce este de facut decat ceea ce se face deja.

Se spune ca acum nu exista un om politic care sa stanga energiile poporului. Ei bine, exista, iar numele lui este Laszlo Tokes... cu totii au o parere acum despre actiunile si declaratiile lui. Iar faptul ca dupa acestea, la aceeasi masa a stat si presedintele tarii, ma face sa cred ca scenariul si regia circului oferit poporului fara paine include efecte speciale mult mai subtile decat cele din anii '70... ba chiar sunt ceva mai tare chiar decat 3D.

Niciun comentariu: