sâmbătă, 14 august 2010

"Time Out" - best naming ever!

Ajung in Time Out, in Copou, aproape de ora de inchidere. Un prieten e venit intr-o vizita de cateva zile in Iasi. Nu stiam ca e ora de inchidere, dar intr-adevar nu era foarte multa lume: mai sunt cateva persoane, plus o masa cu vreo 6-8 persoane - probabil patronii si prieteni de-ai lor.

Prietenul meu comanda o bere si pe langa ea cere si niste alune. Chelnerita, cam agitata, ii spune ca "E ultima comanda" si ca nu poate sa ii aduca alune, pentru ca "bucataria s-a inchis". A plecat si noi am ras de stupizenia afirmatiei ei... "intr-adevar, e greu sa gatesti niste alune la ora asta" si "ce pacat ca e inchisa bucataria, ca trebuie sa fii un mare bucatar ca sa deschizi o cutie de alune".

Cand chelnerita se intoarce, pe langa comanda noastra - lasa pe masa si un bol urias negru plin cu masline verzi, in care sunt infipte scobitori de cocktail. "Ia uite, ne da niste masline din partea casei, pentru ca nu a putut sa ne dea alune" - gandim noi ca niste prosti. Gura ne pregateste pentru gustul de masline. Fata desface berea, aseaza comanda si cand pleaca ia si bolul cu masline, care statuse asezat pe masa noastra si il duce la masa patronilor, intr-un gest care a frizat daca nu cruzimea, macar lipsa de consideratie. Chiar era sa iau o maslina, convins fiind ca sunt aduse pentru noi. Se pare ca pentru cei de la masa alaturata bucataria nu e inchisa, dar asta doar pentru ca probabil maslinele nu stau la bucatarie la Time Out, sau pentru ca patronii au tratament separat fatza de clienti, desi stau cot la cot cu ei (daca ei erau patronii - nu ii cunosc, sunt convins ca sunt oameni de isprava - ar trebui sa faca ceva cu barul lor daca nu vor sa se duca la vale).

De ce sa revii intr-un local unde patesti lucruri din astea? Ma gandesc daca nu e chiar o chestiune care tine de protectia consumatorilor... dar pe de alta parte nu are rost, pentru ca nu voi reveni acolo.

P.S.
Mai fusesem alta data, tot cu prietenul meu. In primul rand, el a mers la baie de vreo 4 ori si de fiecare data usa era inchisa, nici sa te speli pe maini nu puteai - cineva se incuiase inauntru si cine stie ce facea.

Chelnerul era depasit, si tot aducea comanda pe bucati... pana i s-a adus aminte inca o data ca a uitat sa mai aduca ceva, apa comandata era calda desi afara erau peste 30 de grade... un catelandru statea pe o canapea si latra la oamenii care treceau pe Copou, cand nu se harjonea cu un caine mai mare printre mese... ce va place oameni buni la Time Out?

12 comentarii:

Petrica spunea...

Maslinele. Sunt bestiale.

P.S. La masa de care pomenesti nu erau patronii. Ei sunt plecati in concediu, la Sovata, inca de marti.
Asa ca ne-am permis sa ne asezam noi. Aceeasi "noi" care am stat inchisi in baie data trecuta (cand abia se mai tinea prietenul tau)... si cine stie ce faceam acolo.

Rugaminte: vrei sa scrii si despre o farmacie, te rog?

Marius Pârciu spunea...

asa-ti trebuie daca te duc in astfel de locuri... nu stiai ce te asteapta? :d

Anonim spunea...

Naspa. :D Dar asa e in BALCANI. La Time Out si Skin nu mai pot fomistii de figuri. Patronii abia isi mentin afacerile dar baga masline pe gat la prieteni sa mai vina inca o data. Sa para barul plin si ocupat si sa puna poze pe facebook.

Anonim spunea...

Daca nu ai parcat masina bengoasa pe trotuar... asta e motivul pt care nu primesti alune :)... Oricum, cea mai de fite terasa din targ, dar si cei mai stupizi clienti fideli. Impresii si aroganta. doar atat.

Anonim spunea...

iti dau eu un borcan cu masline. suna-ma. poate treci si cind primesc blidele cu mincare asistatii sociali si o sa spui ca e nedemn ca nu ai primit un ardei umplut

Anonim spunea...

Ce iti place tie la TO nu noua...ca noi nu ne ducem :D acolo e terasa pitipoancelor cu botul umflat;))

Bogdan spunea...

Adevarul e ca locatia arata fain http://www.iasi4u.ro/time-out/ cat despre patania voastra, se mai intampla si din astea din cand in cand..

Marius Bojor spunea...

@Petrica - stiu cine era la masa aceea, dar nu am dat nume, e ok asa? Inseamna ca de aia era "bucataria inchisa", ca patronii sunt plecati... poate citesc si ei.

@Marius - daca as fi avut mai multe idei, l-as fi dus in alte parti. La Verve i-a placut prietenului meu, de exemplu... am inteles ca fac un Mojito bun. Daca imi aduc bine aminte, mai demult la Time Out nu aveau menta proaspata "ca se pastreaza greu cand e cald"... dar sa nu gresesc.

@Anonima bucatareasa - te sun, da-mi numarul.

@Anonim - ce pitipoance? daca la 16 ani esti pitipoanca deja, atunci itnr-adevar, e terasa pitipoancelor...

@Bogdan - nu-i nici o pierdere daca nu mai merg acolo, pentru ca inseamna ca nu fac parte din publicul tinta. O fi fain, dar vara asta tot Copoul a aratat si a mirosit ca un cotetz de gaini de la ciorile din copaci... asa ca nici locatia nu mai e ce mai e... plus ca se termina sezonul acus. Au deschis tarziu, inchid devreme, AC nu exista inauntru... la revedere.

Si stiti ceva? Am sa mai scriu despre patanii din astea, daca se vor mai intampla. Si poate alti nefericiti vor primi totusi alune la ora inchiderii.

Marius Bojor spunea...

@petrica - am sa ma interesez daca nu cumva patronii erau atunci la terasa, pentru ca nu stiu exact cand am fost la Time Out, poate inainte de marti.

Anonim spunea...

Eu cred ca esti un frustrat maxim..sincer cred ca ori esti gelos pe unul dintre patroni ca ti`a babardit femeia ori nush ce este in mintea ta..cred ca`ti plac locurile care miros a pisat la baie sau unde permanent bei moca..evident bere nu cred altceva....ori nu iesi din casa prea des ori nu stii ce inseamna un bar, un ambient placut.....in fine ..pe departe TimeOut este cel mai bun cafe -bar din Iasi spre deosebire de ce exista in acest oras ieftin cu consumatori ca voi care fac cacutza in pantaloni...barbate!!

Anonim spunea...

Nu ti se pare ca vrei cam mult. Gindestete ca oamenii aia muncesc 10 - 12 ore pe zi si poate sunt si ei obositi si tu te superi ca nu ai primit un bol cu alune. Mai frate vino mai devreme si ai sa primesti tot ce vrei. Pacat ca oamenii sau ajuns uneori sau nu stiu de unde au inceput, sau probabil pina acuma ai primit totul pe tava.

Marius Bojor spunea...

:) Stiam eu ca e plin de anonimi la Time Out! Acum exista si confirmarea:)