sâmbătă, 20 noiembrie 2010

Palas: "save as", "undo" sau "delete"?

Sentinta definitiva si irevocabila a Curtii de Apel Oradea prin care s-a solicitat stoparea proiectului Palas reprezinta o intorsatura de proportii in cazul acestui proiect indeajuns de controversat in media, care va produce efecte in viitor chiar daca (sustine primarul, dar cred ca e o solutie ipotetica) ar mai putea fi anulata.

Unele dintre aceste efecte sunt chiar asupra ceea ce inseamna Palas - nu stau sa le analizez acum, pentru ca nu as vrea sa gresesc - altele asupra ipoteticilor investitori ascunsi, asupra administratiei Nichita, asupra bancilor (care nu pot prelua constructiile atata timp cat decizia instantei spune ca nu se putea construi acolo), dar unul dintre cele mai importante efecte va fi asupra orasului in sine.

Ce proiecte se vor mai dezvolta pe viitor, din surse financiare private sau altfel de surse, daca o hotarare de Consiliu Local, cum este aceea de trecere a terenului alocat Palas din domeniul public in domeniul privat al municipiului Iasi, a putut fi declarata ilegala printr-o decizie definitiva si irevocabila? Nici nu mai amintesc ca in acest moment orasul nu are secretar de municipiu...

Cine mai indrazneste acum sa ia decizia ca batranii de la caminul de batrani sa fie mutati in noul spatiu construit de Iulius Group in Bucium?

Tot nu vreau sa ma gandesc ce inseamna ca aceasta decizie a Curtii de Apel Oradea sa fie pusa in aplicare... cu strandul demolat, cu zecile de milioane de euro investite acolo, cu atatea investitii adiacente pentru construirea unui nou strand, terenuri de tenis, a unui nou camin de batrani, cu descoperirile arheologice pe care nu l-ea vazut nimeni.... cred ca in acest moment toata lumea se intreaba ce se va intampla: "save as", "undo" sau "delete"?

Oricum, oponentii proiectului se vor fi bucurat deja pana acum si vor incepe sa conteste din nou. Acum insa vor fi ascultati de mai multi.

Surse:
Ziarul de Iasi
Aurel Dobasu

P.S.
Am incercat sa nu iau partea nimanui in aceasta postare. Pentru ca la cate s-au facut deja pana acum in acest proiect, Iasul ca oras va pierde daca acea decizie va fi pusa in aplicare. Din aceasta cauza, intr-adevar, interesele pot fi mult mai mari decat banuim noi acum.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Good journey and experience!