vineri, 26 februarie 2010

Destinatia de vacanta preferata de romani in 2010

Rebrandingul statiunii Pola (am sa ii spun asa totusi) din Croatia a castigat premiul de distinctie pe anul 2010 din partea rebrand.com.

Stim despre aceasta statiune ca este o destinatie de vacanta faimoasa in Romania si preferata de romani din ce in ce mai mult, mai ales in anii de criza 2009-2010, fapt care o face sa fie pe buzele tuturor, zi de zi.

Dealtfel, urarile uzuale de mai bine ale romanilor includ si indemnul de a vizita statiunea, adresat personal sau la persoana a treia: "Du-te-n statiune!", "Da-l in statiunea mea!", fapt care demonstreaza cu prisosinta apropierea afectiva a romanilor fata de aceasta statiune minunata.

Mai mult, romanii se pare ca au facut un slogan neoficial al statiunii, care castiga foarte mult prin popularitate in 2009 si se pare ca si in 2010: "Pola vacanta si anul asta".

Iubirea fata de Pola se transmite chiar si in momente mai grele din punct de vedere financiar, pomenirea numelui ei facand se pare sa treaca mai usor peste greutati: "Pola bani, nenicule!"

Conform unui studiu ad-hoc, dintre produsele cu noul logo, romanii apreciaza cel mai mult sacosa de cadou imprimata cu numele statiunii, pentru a o da colegilor, prietenilor cunostintelor.

In spiritul interesului aratat de romani fatza de tot ceea ce este cosmopolit, dragostea lor fata de acest orasel al Croatiei mai este egalata doar afectiunea fata de moneda nationala a Republicii Botswana (sau "Lefatshe la Botswana" in limba locala tswana, intr-o placuta coincidenta de limbaj).

Click aici pentru a va lamuri despre cat de minunata este aceasta statiune iubita de romani, si cum o reasezare a brandului ne poate face sa ne simtim mai bine, mai in vigoare. Este de remarcat alaturarea semnului "plus" langa nume, ceea ce ne face sa ne gandim la o posibilitate de modificare ulterioara a brandului in "2010 - Fix ...".



P.S.
Serios vorbind acum, il felicit pe Adrian Mironescu pentru premiul de merit 2010 primit din partea rebrand.com cu rebranding-ul pentru ApaVital, fapt care m-a adus pe site-ul mai sus mentionat.

Surse: www.ideografo.com, mironescu.blogspot.com

3 comentarii:

Adrian Mironescu spunea...

Multumesc mult, Marius! :)

Marius Bojor spunea...

Cu mare si multa placere, Adi! Felicitarile sunt toate meritate!

Asocierea intre munca ta si respectiva statiune nu este meritata si am avut ezitari in a pomeni in aceeasi postare despre amandoua. Dar m-am gandit si sunt convins ca astfel a atras si va atrage mai multa lume inspre a afla despre reusita ta si a echipei din care ai facut parte.

Dealtfel, vreau sa sper ca si din cauza postarii mele premiul primit a fost prezentat de newsiasi.

Felicitari inca o data - inca un pas inspre ceea ce vrei sa realizezi si unde vrei sa ajungi!:)

Adrian Mironescu spunea...

Multumesc mult, de asemenea!
Ma bucur sa te stiu foarte activ. Spor, spor!:)