duminică, 1 martie 2009

Fie ca...

Mi-am dat seama astazi de ce ma enerveaza sms-urile "fie ca...". Sms-urile "fie ca..." sunt cele care incep asa si mai apoi continua referindu-se la o sarbatoare. De obicei se primesc (nu "se trimit", pentru ca nu imi place sa trimit astfel de sms-uri) sms-uri "fie ca..." de Craciun si de Paste. "Fie ca lumina Invierii...", "Fie ca sfanta sarbatoare a Craciunului..." etc. Bun, la toate le spun sms-uri "fie ca...", insa unele se doresc a fi amuzante, altele contin multe greseli de ortografie, unele seamana cu altele, altele ies din tipar si se vor originale... dar toate contin mesajul "fie ca...".

Astazi am aflat ca se trimit sms-uri si cu ocazia lui 1 martie prin care se ureaza o primavara frumoasa. Stai, de ce trebuie sa mi se ureze prin sms o primavara frumoasa? Aaaaaa, pentru ca cei care imi ureaza nu pot sau nu vor sa imi dea martisor... si asa am inteles.

Sms-urile "fie ca..." sunt trimise nu din motivul ca ele chiar vor sa ureze ceva cuiva, si sunt trimise pentru ca inlocuiesc ceva. Din comoditate sau din lipsa de bani, sms-urile cu "primavara frumoasa" inlocuiesc martisoarele, sms-urile cu "fie ca lumina invierii..." inlocuiesc felicitarile de Paste, iar cele cu "fie ca sfanta sarbatoare a Craciunului..." inlocuiesc felicitarile de Craciun, daca nu chiar cadourile!. De ce sa mai cumperi martisoare si felicitari si sa le trimiti doar la cei de care iti pasa si la care le stii adresa, cand poti trimite acelasi sms, cu optiunea "send all", tuturor din telefonul tau?

Nu-i asa ca e mai simplu? De ce sa trimiti ceva cuiva care s-ar bucura, pentru ca vine din partea cuiva caruia ii pasa, cand poti sa te bucuri tu ca ti-ai facut datoria si ai trimis tuturor un shablon de text scris cu o sfortzare majora de originalitate?

Aici am ajuns... cel care vorbea despre atrofierea relatiilor umane in timpul tehnologiei informatiei avea dreptate, insa ne-am dat seama prea tarziu: "fie ca Web 2.0 sa va ofere o viata fericita!"

P.S.
Pentru ca nu prea raspund la sms-urile "fie ca..." (din cauza ca ar trebui sa trimit si eu un sms "fie ca..." la toti cei din telefon, ca sa raspund, si de fapt nu prea imi place ca la un mesaj trimis la toti sa raspund personalizat...) si mai exista totusi prieteni care iti scriu doar tie, un prieten s-a suparat la Craciun ca nu i-am raspuns. Dar am fost indus in eroare, ca desi imi scrisese numai mie, sms-ul semana cu unul dintre sms-urile "fie ca...". Cand ne-am vazut mi-a spus: "Nu mi-ai raspuns la sms...". Ce raspuns puteam sa ii dau? Am bolborosit si eu ceva si a trebuit sa fug cat mai repede...:)

2 comentarii:

Cata S spunea...

Fie ca textul asta sa fie cetit de cat mai multa lume, ca eu tare sunt de acord cu ce zici.
Noi acum un an am trimis un sms la toata agenda in care incepea asa: "Noi nu te mintim, acesta este sms-ul standard trimis la toata agenda...".

Marius Bojor spunea...

:) Corect: "This is not spam... you received this sms because you are in my phonebook":)