miercuri, 6 mai 2009

Sandero Stepway SUV Dacia Crossover 4x4 by Renault


Sandero Stepway (Sandero cu suspensia inaltata si cu alte elemente de kit de crossover) va fi disponibil cu doua motorizari pe benzina de 1,6 litri de 90 CP si 105 CP cu un consum mixt de 7,6l/100 km, dar si cu motorul diesel de 1,5 litri de 85 CP si 105 CP cu un consum mixt de 5,3l/100km.

Noul model Dacia va fi disponibil cu sistem 4x4 cat si numai cu tractiune fata, iar pretul de pornire va fi de 10.000 de euro pentru modelul cu tractiune fata. Comercializarea SUV-ului se va face incepand cu septembrie 2009 pe majoritatea pietelor europene.

„Dacia Sandero Stepway este fabricata la uzina de la Mioveni, uzina certificata ISO 14 001. Peste 5% din materialele plastice utilizate la fabricatia modelului sunt reciclate iar 95% din masa totala a vehiculului poate fi reciclata la sfarsitul ciclului de viata. Versiunea dCi de 70 CP emite numai 140g de CO2/km, beneficiind, prin urmare, de semnatura Dacia eco²” se arata intr-un comunicat Dacia.


Parerea mea este ca Sandero - in versiunea clasica si in cea crossover- este mai degraba urmarea normala intr-o linie de evolutie a design-ului la automobilul Dacia, decat Logan-ul. Dupa Solenza ar fi trebuit sa vina direct Sandero, nu masina-cu-forma-de-sapun-de-rufe Logan. De altfel,uitandu-ma la pozele de jos cu grila de motor a noului Sandero, seamana cu grila Daciei parintilor nostri, aceea cu scutul pe care era vulturul intre munti si sus scris UAP - Uzina de Automobile Pitesti. Ce spuneti?

GALERIE FOTO (click)

Sursa: businessmagazin.ro

Niciun comentariu: