marți, 5 mai 2009

Aeroportul Gibraltar - o solutie pentru cel din Iasi?

Poate ca nu este o solutie pentru Iasi, dar aeroportul din Gibraltar este (poate) singurul aeroport din lume traversat de o strada obisnuita, pe care se opreste traficul la o "trecere la nivel peste pista de avioane":).

O solutie pentru ca Gibraltarul, un petec de Anglie (care mai are si o ditamai stanca in el) de marimea unui cartier, ramas din vremuri vechi in Peninsula Iberica, sa aiba un aeroport pentru a-si asigura independenta.

Oare si la Iasi avioanele ar trebui sa aterizeze mai degraba pe bulevardul Independentei decat sa se ajunga sa avem un adevarat aeroport regional?

Mai multe imagini aici.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Draga Marius,
Aeroportul din Iasi nu va mai fi. Daca Blue Air face unul la Bacau, orice aeroport din Iasi va fi automat falit. Sa zicem mesi daca vom mege la Bucuresti si Timisoaa direct cu avionul.
Oricum, acusi se termina combustibilii fosili, iar fosilele de politicieni care ne conduc ne vor spune ca au gindit si planificat totul cu grija: nu au facut drumuri si aeroporturi ca stiau ce va fi. ;-)
Mersi de poza. DrPi

Marius Bojor spunea...

Pe zi ce trece, trebuie sa ne obisnuim cu ideea ca vom face 2 ore pana la cel mai apropiat aeroport international. Poza e intr-adevar interesanta. Multumesc pentru comentariu!