sâmbătă, 18 iulie 2009

Team of Rivals

Sondajul CCSB prezentat de curand arata o mutare foarte importanta - daca este confirmata de sondajele urmatoare - si anume aceea a plasarii lui Crin Antonescu pe locul doi in optiunile romanilor pentru presedinte. Este important pentru ca poate arata o tendinta, insa nu am sa comentez foarte mult asupra acestui sondaj, dar am sa il leg de alte lucruri.

Care ar putea fi motivul pentru care Mircea Geoana a scazut si Crin Antonescu a crescut? Nu am vazut prea multe discutii pe marginea acestui subiect (este adevarat ca nu m-am uitat la tv), dar am remarcat ca Antena 3 a prezentat aproape triumfal trecerea pe pozitia a doua a candidatului PNL... sa fie noi intelegeri in media si politica? Sigur vom observa acest lucru in curand.

***

In ianuarie 2008, Barack Obama raspundea intr-un interviu acordat lui Katie Couric de la CBS Evening News, la intrebarea: "Ce alte carti in afara de Biblie le considera esentiale daca va fi ales presedinte?", spunand:

“- Cartea lui Doris Kearns Goodwin - Team of Rivals. Este o biografie a lui Lincoln. Si ea vorbeste despre capacitatea lui Lincoln de a-si aduce oponentii si persoane care au candidat impotriva lui, in cabinetul propriu. Este un remarcabil studiu in leadership.”

In carte (foarte apreciata in America, nu numai din cauza mentionarii ei de catre Barack Obama) se povesteste de catre autoare (istoric apreciat, care povesteste istoria intr-un mod interesant si destul de accesibil) - cum Abraham Lincoln i-a cooptat pe fostii rivali din cadrul partidului sau, care pierdusera in lupta impotriva lui Lincoln pentru calitatea de candidat la presedintia SUA.

***

Aici am sa imi spun parerea referitoare la cresterea lui Crin Antonescu: cred ca aceasta crestere se datoreaza faptului ca romanii au perceput pozitiv ultimele aparitii publice ale lui Calin Popescu Tariceanu. Daca primul ar avea in vedere includerea lui Tariceanu in viitoarea sa echipa, cred ca romanii si-ar dori sa vada acest cuplu impreuna la prezidentiale, acest tandem dand substanta dorintei romanilor de a avea pe cine vota.

Prin comparatia simpla "era mai bine inainte", pe care o fac toti acum, Calin Popescu Tariceanu isi poate chiar castiga dreptul de a fi premierul cabinetului Antonescu si tandemul Antonescu-Tariceanu poate fi solutia simpla, eficienta, ideala pe care PNL o cauta de ceva timp. Fapt demonstrat si de nou-inchegata comisie Sterling, prin care se doreste sa se scape de Tariceanu.

Insa dupa alegeri, Antonescu ar trebui sa aiba grija sa fie mai vizibil decat Tariceanu:).

2 comentarii:

Anonim spunea...

Calin Popescu Tariceanu si maestrul Antonescu sunt cei care ma impiedica sa votez PNL. Desi mi-as dori. Din pacate, nimeni din cei cu care am vorbit nu ar fi dispusi sa voteze cu CA. Stii pe cineva care ar vota cu CA pentru el si nu pentru ca nu e Basescu ? Daca da, ce latura a lui CA ar trebui sa ma faca sa ma simt mindru cu un astfel de presedinte ?
DrPi

Marius Bojor spunea...

Postarea mea nu este una partizana, ci doar o opinie.

Pragmatic vorbind, in toamna nici nu trebuie votat PNL sau alt partid, pentru ca este prima data cand alegerile pentru presedinte nu sunt insotite si de alegeri parlamentare, deci lupta electorala va fi - ca la primarie - strict intre personalitati.

Laturile lui Antonescu, in calitate de candidat la presedentie, trebuie dezvoltate de echipa de campanie, bazate cat mai mult pe personalitatea lui, in care sa se regaseasca cat mai multe persoane.

Inseamna ca faceti parte din categoria alegatorilor nehotarati, categorie pentru care se va da principala batalie electorala:).

Mai vorbim cand se apropie alegerile sa vedem ce decizie ati luat, daca veti lua:)

Multumesc pentru comentariu!