miercuri, 30 iunie 2010

Ca intr-un vis...

Ca intr-un vis, schimbarile vin si ne afecteaza viata. Uneori sunt atat de multe, incat realitatea pare o suma de lucruri miscatoare, nemiscata prin adunarea lor. Persoane, lucruri, informatii... nisipuri nesigure. De cine poti depinde? Oaze de ierburi plutitoare in vartej. Mergi impins de val intr-o directie, uitandu-te in cealalta. Bucuria lucrurilor familiare. Speranta unui loc de reculegere... pacea unui gand.

Anotimpuri. Vieti. Vise. Ganduri, sentimente. Persoane fara chip. Suflete calde si suflete inghetate.

Viata ne va lasa la batranete pe un mal, impreuna cu o mana de lucruri care au plutit impreuna cu noi. Vor fi lucrurile la care ne-am fi asteptat sa le avem cu noi? Cei de langa noi vor fi aceeasi cu cei cu care ne-am aruncat in valuri?

Ca dintr-un vis, ne trezim. Mai familiari cu noi insine decat atunci cand am adormit. Mai impacati decat atunci cand nu stiam adevarul. Fericiti? Fericirea dureaza atat de putin, incat nimeni nu o poate descrie decat la trecut... doar prezentul ne inconjoara, ca o pelicula care ne apara de viitor. Secretul e ca sub pelicula sa reusesti sa aduni tot ceea ce tii mai mult, aproape de tine.

Raspunsurile vin inaintea intrebarilor. Primim raspunsul, dar intrebarea e cea care ne cutremura.

Cine mai stie in zilele astea de unde vine si unde se indreapta? De ce mai poti fi sigur? Mai ai incredere macar in sentimentele proprii? Mai apartinem cuiva? Noua ne mai apartinem?

Viata e un drum printr-un labirint, iar reusita este bucuria iesirii din el. Visam in fiecare noapte ca vedem labirintul de sus... zi de zi, in fiecare dimineata ne trezim incercand sa ne amintim drumul visat. Atunci cand nu reusim, tot ceea ce ne dorim este sa visam din nou... sa ne calauzim pasii noua insine, din interiorul visului.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Suntem grupul profesorilor liberali afiliati la Organizatia Cadrelor Didactice PNL4.Adresa noastra de blog este http://ocd-pnl4.blogspot.com
Va rugam sa ne adaugati in lista Dvs de bloguri si, daca sunteti de acord, sa ne comunicati pentru a va adauga si noi in lista noastra.

Cu multumiri,
OCD-PNL4

Marius Pârciu spunea...

Apuca-te de scris...la modul serios!

Marius Bojor spunea...

@Marius - Ce pot sa scriu ca sa va fiu pe plac?/ Tot ce-i maret s-a spus. Mai bine tac - Vadim Tudor. Multumesc mult Marius, e un compliment foarte frumos acest mesaj al tau, mai ales ca vine din partea ta, jurnalist fiind.:)

Negruzziator spunea...

Once we accept our limits, we go beyond them.
Albert Einstein
....
Eu zic sa nu taci!

Marius Bojor spunea...

@Negruzziator - ;) Nu am sa tac, cat timp voi avea un blog... dar am sa "vorbesc" mai mult sau mai putin. Multumesc de mesaj!;)