marți, 21 octombrie 2008

EON sau EOFF?

Lucrez de o ora si ceva, cand se lasa brusc bezna si apare linistea, mai neagra ca bezna, imediat dupa ce suieratul cooler-ului se opreste. E 12 noaptea si EON are o problema de vizibilitate. De fapt eu am o problema de vizibilitate, dar si de injuraturi, pentru ca nu stiu pe care sa o spun mai repede. Aia cu "Mutter"? Aia cu "Kreuze"? Uite ca nu stiu injuraturi in nemteste, dar pana le invat am sa le traduc pe cele din romana. De fapt parca nemtii nu injura. Dar ei nu au de ce sa injure, ca la ei merge curentul, chiar si noaptea.

De multi ani - de cel putin 8-9 - curentul se intrerupe la ora 12-1 noaptea. Atat de frecvent, incat stiu ca nu o sa dureze mai mult de 5 minute. Insa situatia e indeajuns de enervanta incat sa "ii" injur in minte si sa astept cu mainile in san sa "isi revina". Candva obisnuiam sa sun la 929 - dispeceratul de interventii, insa o cucoana enervata spunea ca a preluat sesizarea si o echipa va pleca pe teren. Cel mai tare ma enervam pentru ca aveam un ceas cu radio care mergea la priza si cand intrerupeau ei lumina, din ora 1 noaptea cat era cand se facea bezna, ceasul o lua de la 0:00 din nou si isi pierdea alarma pusa ca sa ma trezesc. Teoretic trebuia sa ii pui si o baterie de 9 volti, insa cred ca i-am pus odata si nu a mers si m-am lasat pagubas.

Electrica sau EON nu se lasa pagubasi niciodata, ei intrerup mereu lumina. Imi tot inchipui un cetatean cu halat albastru pana la pantaloni si cu o basca in cap jucandu-se la manetele de contact. Ba chiar aveam si o teorie, cum ca ei intrerup ca sa inchida consumatorii care "merg" noaptea, pentru ca nu gasesc nici o logica in caderea curentului noaptea. Mai demult, odata cu pornirea curentului, porneau si alarmele de la banci si magazine, insa acum nu se mai aude nici una. Cred ca din cauza ca bancile si magazinele au fost mai atente la reclamatiile vecinilor sau pentru ca nu le convenea celor din personal sa vina noaptea sa opreasca alarma din cauza EON.

Vara mai ies pe geam si ma uit la blocurile vecine la ferestrele unde cineva care vrea sa nu adoarma cand vrea EON isi aprinde ori o lanterna, ori o lumanare. In blocul de vizavi sunt mai multi oameni care nu dorm la 12 noaptea decat in cel din stanga. Cred ca din cauza ca sunt studenti straini in chirie si ei "au de invatat".

In noaptea asta curentul s-a intrerupt de doua ori, una dupa alta. Sper sa nu se mai intrerupa, desi de-acum incolo - cel putin acum,ca m-am "fript" destul de tare - voi salva ce lucrez. Uitasem de EON si ei au profitat si mi-au furat ce am lucrat de o ora incoace. Desi eu nu le-as mai spune "EON", li se potriveste mai bine denumirea "EOFF". Sau mai bine F*** OFF.

P.S.
Tineti-mi pumnii sa reusesc sa postez asta. Daca deja cititi, inseamna ca am reusit;)

P.P.S
Nici nu vreau sa va mai spun ca de vineri nu am cablu de la UPC, fiind si asta "cazut". Cred ca sunt mana in mana. Ne-au incercuit.

4 comentarii:

Marius Pârciu spunea...

pentru internet, cablu si telefonie fixa: rds.
curentul electric: inca nu avem alternativa.

p.s. tare faza cu kreuze si mutter.

Marius Bojor spunea...

Pistruiatul stia mai multe parca:) Was ist das sicriu?:)

Marius Bojor spunea...

P.S.
Monopolul privat este mai periculos decat cel de stat, pentru ca privatul isi stie interesul mult mai bine, iar scopul lui este sa se imbogateasca pe sine.

Marius Pârciu spunea...

nu am vazut pistruiatul :p