joi, 9 octombrie 2008

iPhone - metoda ruseasca

Iata o schema de pacalit care se va aplica in cel mai scurt timp si in Romania. Zic "in cel mai scurt timp", pentru ca ea se aplica acum in Rusia si - stim deja lucrul acesta - Romania se afla aproape de Rusia, iar pe de alta parte ideile de furtisaguri se deplaseaza repede.

Romanii au "implementat" deja telefonul din sapun, pachetele cu cartofi in loc de telefoane comandate pe Internet, carduri de credit copiate, vanzarea de obiecte inexistente pe eBay, mail-urile false la clientii bancilor... nu spun ca toate au venit din Rusia, ci ca romanii au o apetentza foarte mare la "scheme" prin care sa intre in posesia banilor aflati in alte buzunare.

"Schema" ruseasca cu iPhone-ul e urmatoarea: un cetatean este abordat intr-un loc unde nu se poate zabovi prea mult - pe strada, poate intr-o toaleta a unui restaurant - si i se ofera inspre vanzare un iPhone, la un pret foarte mic. Omul caruia i se vinde... neincrezator. In cel mai bun caz stie ca poate fi inselat cu o carcasa de telefon umpluta cu altceva. Cel care ii vinde iPhone-ul ii arata ca merge: il porneste si pe ecran apare logo-ul Apple... insa se stinge imediat, pentru ca "telefonul nu are baterie". Se face schimbul, si cetateanul care a achizitionat telefonul de-abia asteapta sa ajunga acasa si sa isi cumpere un incarcator de iPhone pentru a-l testa. Daca are si curiozitatea sa il deschida, inauntru va gasi ceva plumb, o baterie, si niste fire care duc la un bec. Acel bec ilumineaza conturul unui mar...

Povestea originala aici: => click

Niciun comentariu: