joi, 2 aprilie 2009

Iar au oprit astia lumina

Draga Eonule,

De ce intrerupi curentul noaptea, mai bine de 5 minute, din timp in timp, in Iasi, si doar la 3 blocuri din cartier? Care este motivul pentru care lasi o pata neagra noaptea in centrul Iasului, la intervale regulate?

De ce ma faci sa imi aduc aminte cum ii injuram pe "porcii" care opreau lumina pe vremea lui Ceasusescu? Oare cati dintre cei care intrerupeau lumina atunci mai sunt si acum la servici, ca sa isi foloseasca experienta in intreruperea curentului si sa incaseze in pielea tabacita injuraturile catorva oameni lasati la nivel de cartitza pentru muuuuulte si luuuuuungi minute impanate cu injuraturi si scaldate in tensiune si vene umflate de nervi??

De ce imi fixezi tu programul cand vrei - fara prevenire si fara explicatii - si ma faci sa ma opresc din lucru, shocat de intunericul brusc in care ma bagi, in timp ce ascult cooler-ul de la calculator cum se opreste intr-un suierat de dezamagire?

Ma uit pe geam... tot cartierul e inundat de lumina, mai putin cele trei blocuri carora li se opreste din timp in timp lumina noaptea, de la geamurile carora banuiesc niste ochi la fel de orbi de lasarea brusca de intuneric ca si ai mei.

Astept raspuns. Daca nu din cauza articolului de pe blog, uite, vin eu inspre matale, Eonule, si iti scriu pe welcome@eon-is.com - adresa globala de contact, pentru ca singura adresa de la Iasi pe care am gasit-o e strada Petru Movila, si nu pot scrie un e-mail pe adresa asta, nu-i asa, Eonule? Poate de aia nu-ti pasa de cei care isi mai fac de lucru noaptea, pentru ca matale nu lucrezi cu computere... pentru matale Eonule posta electronica inseamna sa trimiti o discheta in plic, nu?

P.S.
Mesajul pe care l-am scris la adresa de e-mail de mai sus este urmatorul:

"Dear ladies/sirs,

I am writing to this e-mail address because it was the only e-mai addres I could find on your site. Please forward this message to E.On Iasi, Romania - I would like to ask them what is the reason why they keep cutting the power for three blocks of flat, during the night, at certain times. The message will continue in Romanian. Thank you.

Catre E.On Iasi, Romania

Buna ziua,

Va scriu dupa o intrerupere de curent mai mare de 5 minute, care a facut sa pierd ceea ce lucrasem mai bine de o ora la computer. Probabil ca nu sunteti foarte impresionati de cantitatea de munca pierduta, pentru ca foarte des, din timpul tatucii Ceausescu pe care il injuram alaturi de cei de la Uzina Electrica atunci cand se intrerupea curentul, curentul se intrerupe DOAR la 3 blocuri, printre care si cel in care locuiesc.

As dori sa stiu urmatoarele lucruri, daca aveti amabilitatea sa imi raspundeti si daca nu se intrerupe curentul cand lucrati la computer:

1. Care este motivul intreruperilor de curent care au loc noaptea, la cele trei blocuri din centrul Iasului?

2. Nu puteti gasi o solutie care sa rezolve aceasta problema?

3. Cum pot fi despagubit de munca pe care o pierd constant cand risc sa lucrez noaptea, din cauza intreruperilor de curent?

Va multumesc,

Marius Bojor
Adresa...
Iasi, Rumanien"

6 comentarii:

Anonim spunea...

Esti in Romania. Cumpara un UPS ! Sau un laptop ! ... sau emigreaza eventual

Cata S spunea...

:)
Eu cred că eşti cam civilizat :)

florin plaesu spunea...

sa stii ca nu numai tu esti "favorizat" de intreruperea curentului. in tot orasul se intampla acelasi lucru. e de ajuns o plimbare noaptea cu masina prin iasi, e imposibil sa nu gasesti macar un cartier fara lumina. probabil au norma.
motto-ul e-on: "nu aveti somn, va ajutam!"

Marius Bojor spunea...

@anonim - Tot nu-i normal sa imi iau EU un UPS pentru ca asa vrea E-ON. SA IMI CUMPERE EI!

@Cata - Tu-le mama lor...

@Florin Plaesu - Sa inteleg ca E-On ajuta la natalitate? Caderile astea de tensiune trebuie sa aiba o explicatie din partea lor. Intr-o tara civilizata, a doua zi ar trebui sa fie macar un mesaj de scuze fata de cetatenii cartierului X pentru "intreruperea de curent de aseara". Ce or sa isi mai ceara scuze cand piata curentului electric va fi intr-adevar concurentiala! Cam ca Romtelecom acum.

Alex Cuza spunea...

Rad cu lacrimi, Marius la articolul tau:))... Este genial... Scuze ca rad pe seama nervilor si dracilor tai, dar e prea tare faza cu lumina. Si eu recomand un laptop, ca si mie mi se intrerupe lumina, dar am baterii:))... mama stie cel mai bine, ca ii mananc ficatii cu boxele si muzica si cand nu e curent:P...
Cat despre natalitate si ajutorul la somn, multumesc mult de intentie, dar daca ma ajuta E-on-ul sa cunosc fete, atunci respir degeaba=))...

Marius Bojor spunea...

@Alex - Iti dai seama ca am scris ca sa ma descarc. Acum ma simt mai bine.

Deci tu asta faci, cand lumea cauta sa isi aduca aminte unde au pus lumanarile... te distrezi. Eu cred ca tie iti place cand se intrerupe lumina, ca esti superior celor care injura, ca tie nu-ti pasa... laptop? merge. internet? merge. "Baga muzica!"

Ideea era ca E-On-ul ajuta la natalitate in sensul ca ii face pe oameni sa nu se mai uite la tv si sa nu mai stea pe calculator, de exemplu, si sa intre in pat. Si acolo... nici nu mai stiu cand au dat drumul la lumina, ca ei tocmai concep un mic iesean.