duminică, 31 mai 2009

Aligatorul din WC

O prietena a mamei o suna pe mobil:

- De ce nu raspunzi, mai, pe fix?
- Pentru ca sunt la cumparaturi, in oras (era cu mine la Kaufland). Te sun cand ajung acasa.

Ajungem acasa, noaptea, descarcam din sacose, mai stam la vorba, si dupa aceea isi aduce aminte:

- Trebuia sa o sun pe X.! Ia sa o sun acum.

O suna, vorbesc putin si X. ii inchide spunand:

- Aveam si eu un necaz si nu ai vrut sa ma asculti! Noapte buna!

A doua zi, dupa-amiaza, mama imi spune care era necazul: prietena, intrand la un moment dat in baie, aude un pleoscait/fashait de undeva... observa cu coada ochiului ceva in vasul WC-ului, insa considera ca i s-a parut.... iarasi i se pare ca observa ceva cu coada ochiului, cand se uita mai bine... un animal/ceva o privea in vasul toaletei... shobolan? crocodil? aligator? Prietena mamei se sperie si acopera cu capacul de la wc... noaptea pe la 3-4 iese pe undeva pe langa bloc sa isi faca nevoile, inca speriata de animalul din WC.

Pe la 5 dimineata suna o cunostinta, barbat, care raspunde, o asculta si vine la ea.... cand ridica capacul, incepe sa transpire si sa tremure. Nu poate sa faca nimic. Prietena mamei suna la 112:

- Veniti va rog, ca am un animal, ceva, un crocodil in WC!
- Haideti, doamna, sunati la ora asta pentru asa ceva?!?!

:)

I se da legatura la sectia de politie. Vorbeste acolo si dupa ceva timp vin doi politisti. Se uita in WC... si cu niste bete omoara bestia din vas.

- Domnilor politisti, spuneti-mi si mie ce animal era?
- Doamna, nu va putem spune.

Cel care venise prima oara primeste misiunea de a arunca bestia la gunoi:

- Sa stiti doamna, ca era un aligator, ca nu avea par si era lunguiet...:)

Legenda urbana a aligatorului care traieste in canalizare si urca in vasul de toaleta continua...:) si s-a intamplat in Iasi, acum o zi:)

Foto: www.ehow.com

P.S.
Zilele trecute, un alt ”aligator”, probabil fratele primului, a facut o gaura intr-un panou din baia doamnei respective... ii doresc doamnei ca familia ”aligatorului” omorat de politistii de la 112 sa nu fie foarte mare:)

vineri, 22 mai 2009

Clipul de vineri


Ce e aia "beatbox"? Atunci cand canti din gura imitand si instrumentele muzicale, mai exact percutia... Cand ai (probabil) un tata care stie ce talent e mica lui fetita (talentul fiind de fapt iubirea tatalui ei pentru ea), nu ramane decat ca el sa faca cumva sa demonstreze lumii acest lucru. Si iata cum dintr-o camera, o fetita si un tata iese un clip care in mod sigur ar merita sa o vada pe youtube mai mult de 70.000 de perechi de ochi, cati l-au vazut pana acum.

Urmarind clipul de mai sus - gasit intamplator -, declicul s-a produs in momentul in care fata isi apasa nasul si se aude o sonerie... Erau niste versuri cand eram mici cu baba care "urca si apasa pe buton", le mai stiti? Se spuneau cand cineva urca cu degetele pe mana sau pe corpul unui copil si la sfarsit ii apasa nasul...

joi, 21 mai 2009

Masina timpului

Am fost plecat de curand cu treaba prin tara. Am ajuns la un moment dat intr-un autobuz intre doua orase, de la orasul mai mare la un orasel mai mic. Autobuzul, cam prafuit... scaunele din tapiterie multicolora cam soioase... Las bagajul in compartimentul exterior - bagaj cu care nu m-a lasat sa urc, desi as fi avut niste carti de citit in el pentru ca ”ajungem repede, o ora” - si il lasa si o babutza care rodea la un corn sau ceva de patiserie.

- Nu aveti voie sa urcati cu mancare in autobuz! Va rog!
- Pai si ce fac, il arunc?
- Il mancati sau il puneti in bagaj, ca m-am saturat de cat frec la mochete si nu iese.

In autobuz, buretele scaunelor facut covata sub fundul calatorilor, cam soioase, dupa cum v-am spus, iar mocheta cam mitzoasa si intr-adevar, cu firmituri tzesute in urzeala... ”Ii plang de mila” - ma gandeam eu. ”A spus ca munceste mult sa curete mocheta si intr-adevar, uite ca nu ies firmiturile... saracul”. Pe drum, toti vor sa stea pe scaunele din fatza, desi pe cele din spatele soferului este intinsa haina lui si nu pot fi ocupate. O femeie se aseaza pe un scaun in spatele meu si cealalta cu care vorbea sta in picioare langa mine. Ma simt si ma dau pe scaunul de la geam, atent sa nu ma frec prea tare de scaune. Se aseaza langa mine, imbracata cu niste blugi cam murdarei. Respir mai putin profund, de frica sa nu simt odori nedorite.

Femeia cu blugii hippie coboara. Dupa ce se raceste scaunul trec in locul ei... manerul scaunului dinspre culoar e cazut si ca sa imi sprijin cotul il ridic si il tin inspre mine... un copil de vizavi sta impins in mama lui si se uita pe tavan si din cand in cand la mine... langa piciorul scaunului din fata mea vad o moneda. ”Norocul meu”, asa se spune, nu? O iau si copilul m-a vazut. E atent sa vada ce am luat de jos. Cred ca ii pare rau ca nu a vazut el primul ca era ceva acolo. Tin moneda mica, din cupru, in palma si ma prefac ca nu il vad. Ma uit pe drumul din fata la peisaj. Cand copilul isi pierde interesul, ma uit la moneda: e un pfennig din 1985.

”Ce sa caute un pfennig din 1985 aici?” ma gandesc. ”Oare cand au trecut nemtii la Euro? Nu inteleg... Sa vezi ca e un ban de la un neamt care a mers cu autobuzul inainte ca autobuzul sa ajunga in Romania. Aoleo, dar nu l-a maturat nimeni de atunci? Vai, ce mincinos e soferul! El cica curata mocheta de ii sar capacele, dar pe sub scaune sunt monede din 1985... Cred ca nu le lasa pe babe cu mancare tocmai ca sa NU se murdareasca, ca el oricum nu curata...”

Soferul suna acasa ca sa ii lase cineva (sotia? mama? room-mate-ul?) niste sandwich-uri facute, ca daca nu gaseste mancare uita sa manance pana a doua zi... Intr-o statie o femeie ii striga, dupa ce s-a dat jos, ca din cauza ca el a pierdut vremea cu treburi personale pe drum, ea a pierdut autobuzul... dupa ce pleaca, soferul isi suna un prieten: ”ea nu stie ca la si 40 trebuie sa fiu la destinatie... si oricat i-as fi dat in gura nu as fi ajuns la cat vroia ea”.

De la destinatie, mai sta putin si urmeaza sa se intoarca...o alta zi la birou cu masina timpului, unde timpul este relativ si gasesti monede din 1985 in ea.

duminică, 17 mai 2009

Doamne, ce vremuri traim!

Potrivit unui articol de pe newsiasi.ro, preluat de pe realitatea.net, Madonna ar fi gata sa faca pasul de a se marita cu modelul masculin brazilian Jesus Luz.

Madonna si Jesus... Doamne, ce vremuri traim!

sâmbătă, 16 mai 2009

Romania la Eurovision

Tocmai am urmarit-o pe Elena Gheorghe reprezentand Romania la Eurovision... Interpretarea m-a facut si de data asta sa nu aud caror fel de fete le place "to party like nobody". S-a auzit ceva de genul: "the m-m girls they like to party, like nobody"... La fel s-a auzit si la semifinala si cred doua lucruri: cred ca la Eurovision, din ratiuni de show, participantii inregistreaza live melodia proprie, inaintea concursului, si in concurs fac playback, iar melodia lui Laurentiu Dutza este prea... liniara... refrenul nu iese in evidenta, linia e putin plictisitoare si de auzit s-a auzit incet, atat negativul cat si interpretarea. Speram ca aceste lucruri sa fie rezolvate prin orchestratie pana la finala. Si mai cred ca nu ne vom califica in nici un caz printre primii 5. Norvegia si Danemarca pot avea o sansa mare anul acesta, Anglia poate castiga cu ajutorul unei melodii "soft"... iata o lista cu melodiile cele mai frumoase ale acestei editii a Eurovision-ului:

Kejsi Tola (Albania)- Take Me Into Your Dreams
Brinck (Danemarca)- Believe Again
Andrea Demirovic (Muntenegro)- Just Get Out of My Life
Elena Gheorghe (Romania)- The Balkan Girls
Alexander Rybak (Norvegia) - Fairytale
Hadise (Turcia)- Dum Tek Tek
Susanne Georgi (Andora) - La Teva Decisio (Your Decision)
Waldo's People (Finlanda)- Lose Control
De Toppers (Olanda)- Shine
Quartissimo feat. Martina Majerle (Slovenia)- Love Symphony
Jade (Marea Britanie)- My Time

Si Portugalia, Islanda si Grecia merita mentionate, precum si Moldova - insa in cazul Moldovei si ale Romaniei cred ca sansele sunt mai mici pentru ca am impresia ca melodiile "etno" vor pierde teren anul acesta.

Poate nu am dreptate si vom intra in primii 5, dar primii 3 tot nu vom prinde. Am postat acesta inaintea votului... fingers crossed!

P.S.
Dupa cum merge votarea, sper ca Romania sa nu prinda primii 3 din coada!

P.P.S.
Ce sansa aveau Balkan Girls in fata unei Fairytail?... ramane sa ne gandim pana la anul.

joi, 7 mai 2009

Vadim - Sinteza Zilei

"...domnu' Gadea, ati putea sa imi fiti copil... ca am fost viril de mic..."

"...intre mine si Traian Basescu e o diferenta de 20 de ani de scoala... el a facut, dar scoala de corectie, ca era primul acolo..."

"Gadea: Daca negociaza Traian Basescu cu dumneavoastra?
Vadim: Am sa ii dau cu suspendare."

"- Domnu' Gadea, ai auzit de Kim Ir Sen?
- Am auzit.
- Stii care era filosofia lui? Una-i una, alta-i alta"

"Marius Pieleanu, sociolog: - Care e singurul partid care a crescut in sondaje din 30 noiembrie? Partidul dumneavoastra.
Vadim: - Esti sigur? Ca era sa imi dau demisia."

"Gadea: Credeti ca banii de la FMI sunt pentru salvarea economiei?
Vadim: Banii de la FMI au fost ca sa il salveze pe Basescu. Nu poti sa rupi total relatiile cu FMI, cu marile finante. Ceausescu a platit in mandatul sau de 25 de ani 17 miliarde de dolari si dupa aia a devenit neinteresant, si i-au luat gatul."

"Esti nedrept ca Basescu!"


Va fi o campanie prezidentiala cel putin amuzanta :)

miercuri, 6 mai 2009

Sandero Stepway SUV Dacia Crossover 4x4 by Renault


Sandero Stepway (Sandero cu suspensia inaltata si cu alte elemente de kit de crossover) va fi disponibil cu doua motorizari pe benzina de 1,6 litri de 90 CP si 105 CP cu un consum mixt de 7,6l/100 km, dar si cu motorul diesel de 1,5 litri de 85 CP si 105 CP cu un consum mixt de 5,3l/100km.

Noul model Dacia va fi disponibil cu sistem 4x4 cat si numai cu tractiune fata, iar pretul de pornire va fi de 10.000 de euro pentru modelul cu tractiune fata. Comercializarea SUV-ului se va face incepand cu septembrie 2009 pe majoritatea pietelor europene.

„Dacia Sandero Stepway este fabricata la uzina de la Mioveni, uzina certificata ISO 14 001. Peste 5% din materialele plastice utilizate la fabricatia modelului sunt reciclate iar 95% din masa totala a vehiculului poate fi reciclata la sfarsitul ciclului de viata. Versiunea dCi de 70 CP emite numai 140g de CO2/km, beneficiind, prin urmare, de semnatura Dacia eco²” se arata intr-un comunicat Dacia.


Parerea mea este ca Sandero - in versiunea clasica si in cea crossover- este mai degraba urmarea normala intr-o linie de evolutie a design-ului la automobilul Dacia, decat Logan-ul. Dupa Solenza ar fi trebuit sa vina direct Sandero, nu masina-cu-forma-de-sapun-de-rufe Logan. De altfel,uitandu-ma la pozele de jos cu grila de motor a noului Sandero, seamana cu grila Daciei parintilor nostri, aceea cu scutul pe care era vulturul intre munti si sus scris UAP - Uzina de Automobile Pitesti. Ce spuneti?

GALERIE FOTO (click)

Sursa: businessmagazin.ro

marți, 5 mai 2009

Si Emil Boc?

Hotnews ne spune:

"Traian Basescu: Mediul de afaceri romanesc este favorabil investitorilor strain. Prima transa a imprumutului de la FMI a fost virata
de D.G. HotNews.ro
Marţi, 5 mai 2009

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca mediul de afaceri romanesc este favorabil investitorilor straini, chiar daca mai sunt aspecte care trebuie imbunatatite. Seful statului a facut aceste aprecieri la intalnirea cu membrii Consiliului Investitorilor Straini. Presedintele Basescu a precizat ca prima transa a imprumutului de la FMI, in valoare de 5 miliarde de euro, a fost virata si spera ca miercuri, cel mai tarziu, banii vor ajunge la Banca Nationala.


Declaratii Traian Basescu:

•este in interesul nostru sa imbunatatim planificarea si executia bugetara;
•recentul acord pe care Romania l-a discutat cu FMI va flexibiliza programul de investitii;
•am fost si voi ramane un sustinator al nevoii de investitii straine in Romania;
•sunt multumit ca in ultimii ani am reusit sa mentinem valoarea principalelor taxe si impozite;
•vom mentine taxa unica si vom reduce numarul de taxe si impozite pe care companiile le platesc in Romania;
•mediul de afaceri romanesc este favorabil investitorilor straini, chiar daca mai sunt aspecte care trebuie imbunatatite."

Intrebare: Emil Boc ce functie are in Guvern, ca am uitat?

Hmmm... bunicutza?

Ati remarcat ce fel de mustar s-a folosit la actiunea PSD "Marele mic"? Daca as fi fost in comitetul de organizare, tocmai de ACEL mustar m-as fi ferit sa il cumpar. O chestie amuzanta in sine... bunicutza vegheaza!

Bunatati de la Bunica. Sarut mana pentru masa!

Sursa imaginii din stanga: sutu.ro

Aeroportul Gibraltar - o solutie pentru cel din Iasi?

Poate ca nu este o solutie pentru Iasi, dar aeroportul din Gibraltar este (poate) singurul aeroport din lume traversat de o strada obisnuita, pe care se opreste traficul la o "trecere la nivel peste pista de avioane":).

O solutie pentru ca Gibraltarul, un petec de Anglie (care mai are si o ditamai stanca in el) de marimea unui cartier, ramas din vremuri vechi in Peninsula Iberica, sa aiba un aeroport pentru a-si asigura independenta.

Oare si la Iasi avioanele ar trebui sa aterizeze mai degraba pe bulevardul Independentei decat sa se ajunga sa avem un adevarat aeroport regional?

Mai multe imagini aici.

luni, 4 mai 2009

VW Beetle a pornit criza

Se stie despre automobilul Volkswagen Käfer ca a aparut ca o dorinta a lui Adolf Hitler, exprimata in 1933 catre producatorii de automobile germani, de a oferi poporulu' o masina ieftina, care sa poata sa transporte doi adulti si trei copii (deci o familie intreaga) cu o viteza de 100 de km/h.

Productia in masa a VW-ului, pentru populatie, a inceput dupa razboi, fiind produse peste 20 de milioane de exemplare pana in 2003.

Un echivalent britanic pentru aceasta masina a fost masina Mini produsa intre 1959 si 2000, iar echivalentul italian este Fiat Cinquecento, care au avut o popularitate asemanatoare Volkswagen-ului, popularitate datorata in principal costurilor mici.

V-am impuiat capul cu aceste detalii ca sa ajung la povestea mea.

In preajma anului 2000, Volkswagen si BMW si mai de curand Fiat s-au gandit sa re-editeze aceste modele de masini populare, insa la preturi foarte mari comparativ cu masinile initiale. Modelele noi de Mini si Beetle nu mai sunt in nici un caz masini ieftine destinate maselor, ci masini la moda, destinate celor cu bani si mai degraba tintind catre nisa de piata a tinerilor cu bani. Se spune, de exemplu, ca noul Mini a ajuns in Londra o declaratie exterioara publica a ocupatiei de agent imobiliar:).

Astfel, legenda si faima unei masini populare din trecut a fost re-editata intr-un mod prin care iti arati mai degraba statutul social decat sa iti satisfaca nevoia de a te deplasa si asta - consider eu - pentru ca oamenii erau capabili inainte de criza ca, in contul veniturilor viitoare pe 1-2-3 ani, neincasate inca si doar prognozate, sa isi ia masini scumpe prin intermediul bancilor.

Acum subliniez lucrul de mai sus si repet, lasandu-va sa vedeti singuri unde este problema: cineva care demonstra un castig lunar de X Euro, putea sa isi ia o masina sau un obiect scump (casa) de XXXXX Euro, pe baza unor venituri neincasate... astfel folosea acum ceva in contul unui castig de peste trei sau mai multi ani. Stiu ca asta e principiul creditului, insa la o societate de consum - cea occidentala - orientata inspre lux, cred ca foarte multi au muscat mai mult decat au putut mesteca, iar bancile au trebuit sa intinda de niste bani care ori au fost virtuali, ori au fost prea putini.

Un echilibru intre o cerere de bani instant fata de castiguri virtuale mult prea indepartate, care ma face sa ma gandesc la economiile lovite de recesiune ca la o pompa neamorsata, pe care statul se chinuie sa o amorseze din nou cu sume imense, in speranta ca pompa va porni din nou... insa pompa era atat de incinsa inainte de a se opri, incat mi-e teama ca intre timp, orice picatura de apa s-a evaporat si garniturile au mai si crapat putin.

Si astfel, masini ca VW Beetle, care initial era o masina destinata satisfacerii unei nevoi fundamentale, a ajuns sa fie un obiect prin care iti etalai scara sociala si stilul de viata, iar pentru a arata mai mult decat puteai, iti incredintai foarte usor castigurile incerte, pe o perioada destul de mare, pentru a te putea bucura de ele in avans.

Paralela de mai sus este o parabola, si nu se refera exact la VW Beetle sau la oricare alta masina, ci la consumul caracteristic societatilor occidentale, care s-au obisnuit sa primeasca instant produse echivalente cu castigurile lor pe mai multi ani, prin intermediul creditelor foarte facil obtinute... lucru care il fac si cu mancarea- sau mai degraba cu miile de calorii dintr-un sandwich -, dar asta este deja alt subiect.

Imagine: deviantart.com

vineri, 1 mai 2009

Rou-meeeei-nia, the lack of choice

Slogan? Acceptabil, pana iti dai seama ca nu este sustinut de nimic si nici nu va ajuta brand-ul turistic al Romaniei. Daca ne gandim la sloganul turistic al Romaniei, "the land of choice", ne-am putea da seama ca se refera mai degraba la "tara in care ti-ai ales sa traiesti", asa cum este America, si ea este prezentata pe Internet ca fiind "the land of choice" pentru multi imigranti. Pe de alta parte, ne gandim ca cel ce vine in Romania nu are de fapt multe optiuni... Delta, Casa Poporului, Maramures, Castelul Bran, manastirile din Nordul Moldovei si cam gata. Ai doar de ales unde vrei sa bei tuica si sa te danseze un dans popular niste tinere cu parul prins in coc si care stau drepte de parca si-au uitat Kosmodisk-ul acasa... cam asta ai de ales, pentru ca Romania este de fapt o tara unde alegerile sunt deja facute, pentru ca daca nu vrei sa vizitezi nimic din toate cele de sus, risti sa iti strici masina din cauza drumurilor, sa fii jefuit, sa nimeresti in niste orase muncitoresti aproape parasite dar acoperite de praf de steril si de ciment, sa faci o zi pe drumuri pentru ca nu avem autostrazi, sa te ratacesti, sa nu te ia nimeni cu autostopul, sa nu ai ce vedea, sa nu poti plati cu cardul etc.

Si iarasi, cea mai scurta definitie a unui brand turistic este aceea ca brandul este ceea ce ramane in capul potentialilor turisti, dupa ce ti-ai incheiat campania de promovare. De aceea pozitionarea unui brand turistic trebuie bine aleas inainte. "The land of choice"? Nu le va spune nimic. Fostul slogan turistic al Romaniei - "Simply surprising" cred ca era mai bine construit.

"Castle and the kings"? Scotienii si francezii au cu vreo 40.000 mai multe castele decat noi, nu doar vreo doua. "...Nature as it sings"? natura e frumoasa si diversa in Romania, dar nu este foarte spectaculoasa... si nici nu stiu daca canta, ca nu au gasit alta rima. Probabil ca imnul ca intreg e frumos, insa nu va fi fredonat de foarte multe persoane, si cred ca este orientat mai degraba inspre americani (zi-i unui englez sa vina sa iti vada regii si cele doua castele, sa vezi ce spune), desi ei nu vor calatori prea mult in Europa pana nu se termina cu criza... cei 20% dintre americani care au un pasaport.

Si inca ceva: Rou-meeeeei-nia? Ce e aia? Odata, in Anglia, am cerut un pachet de tigari (fumam, nu mai fumez) de 3 ori pana sa ma inteleaga vanzatoarea ca vreau Camel... ii spuneam [keimăl] si ea a inteles, in final cand i-am spus ca vreau [kemăl]... asa ca mai usor cu Rou-meeeeei-nia va rog.

Update:
Am ascultat intre timp imnul si e lipsit de creativitate. Am identificat totusi o parte din acesta care poate fi folosita in reclame; pentru ca ceea ce canta Loredana Groza cu Marius Moga nu este prea inteligibil, partea in care canta Felicia Filip si Aurelian Temisan este un pic mai reusita, insa versurile sunt hidoase: "... Take my hand/And fly accross the land/You will smile/Just for a while...". Cum adica "vei zambi doar pentru putin timp"?:) Hidos de-a dreptul...:) Moga iar a fost in pana de inspiratie... cei care au aprobat versurile si sloganul nu au luat toate nuantele in calcul... (PREVAD ca versurile "you will smile/just for a while" vor fi schimbate in "you will smile/all the time"...)

Si inca ceva... doamna ministru Udrea spunea ca brand-ul de tara urmeaza sa fie facut de o serie de firme care se bat pe 2-3 milioane de euro. Ele au de facut un brand de tara DUPA ce ministerul a scos un slogan nou? Asta chiar ar fi ciudat.

Melodia aici: click