sâmbătă, 16 mai 2009

Romania la Eurovision

Tocmai am urmarit-o pe Elena Gheorghe reprezentand Romania la Eurovision... Interpretarea m-a facut si de data asta sa nu aud caror fel de fete le place "to party like nobody". S-a auzit ceva de genul: "the m-m girls they like to party, like nobody"... La fel s-a auzit si la semifinala si cred doua lucruri: cred ca la Eurovision, din ratiuni de show, participantii inregistreaza live melodia proprie, inaintea concursului, si in concurs fac playback, iar melodia lui Laurentiu Dutza este prea... liniara... refrenul nu iese in evidenta, linia e putin plictisitoare si de auzit s-a auzit incet, atat negativul cat si interpretarea. Speram ca aceste lucruri sa fie rezolvate prin orchestratie pana la finala. Si mai cred ca nu ne vom califica in nici un caz printre primii 5. Norvegia si Danemarca pot avea o sansa mare anul acesta, Anglia poate castiga cu ajutorul unei melodii "soft"... iata o lista cu melodiile cele mai frumoase ale acestei editii a Eurovision-ului:

Kejsi Tola (Albania)- Take Me Into Your Dreams
Brinck (Danemarca)- Believe Again
Andrea Demirovic (Muntenegro)- Just Get Out of My Life
Elena Gheorghe (Romania)- The Balkan Girls
Alexander Rybak (Norvegia) - Fairytale
Hadise (Turcia)- Dum Tek Tek
Susanne Georgi (Andora) - La Teva Decisio (Your Decision)
Waldo's People (Finlanda)- Lose Control
De Toppers (Olanda)- Shine
Quartissimo feat. Martina Majerle (Slovenia)- Love Symphony
Jade (Marea Britanie)- My Time

Si Portugalia, Islanda si Grecia merita mentionate, precum si Moldova - insa in cazul Moldovei si ale Romaniei cred ca sansele sunt mai mici pentru ca am impresia ca melodiile "etno" vor pierde teren anul acesta.

Poate nu am dreptate si vom intra in primii 5, dar primii 3 tot nu vom prinde. Am postat acesta inaintea votului... fingers crossed!

P.S.
Dupa cum merge votarea, sper ca Romania sa nu prinda primii 3 din coada!

P.P.S.
Ce sansa aveau Balkan Girls in fata unei Fairytail?... ramane sa ne gandim pana la anul.

2 comentarii:

Cata S spunea...

Mie mi s-a părut cam slab concursul. Modul în care a câștigat Norvegia cred că îmi confirmă asta.
Melodia noastră nu-mi plăcea oricum, dar speram să obținem mai mult. Whatever.
Știi că sunt unii oameni care m-au întrebat dacă sunt cumva masochist fiindcă mă uit la spectacolele astea? :)

Marius Bojor spunea...

Ce sa zic? Melodia noastra este placuta, insa dupa un timp isi pierde din noutate, e liniara, refrenul nu este bine delimitat de restul melodiei... si e regionala. Cea a Norvegiei este comerciala... si cantaretul "cute"... voturi la greu de la fete. Ceea ce ma supara sunt calculele "romanesti" de genul: "Grecia, Spania si mai nu stiu ce tara, care voteaza in mod traditional cu Romania". Hai las-o! E ca in aia cu "stirile" de vineri dupa-amiaza: "romanii pleaca la munte, DN1 este blocat".. pai fratilor, "tarile" care voteaza cu noi nu exista (ca sunt romanii care fac chestia asta - fiti corecti) si "romanii" care pleaca la munte si blocheaza DN1 de e stire nationala sunt bucurestenii! Ma enerveaza neadevarurile de genul asta, doar ca sa facem o afirmatie care sa sune mai bine... ma enerveaza! Cred ca si pe voi...