vineri, 4 decembrie 2009

Au aflat si americanii de noi

Bunicii nostri asteptau dupa razboi, "sa vina americanii". I-au asteptat si parintii nostri, insa cu jumatate de speranta. Noi stiam deja ca nu mai vin, ca locul era deja ocupat de comunisti.

Am aflat, citind un articol din editia online a New York Times, de ce nu ne baga in seama americanii. Ati fi spus ca nu ne suporta. Ati fi spus ca se feresc de noi. Ati fi spus ca, din cauza ca ne-au dezamagit dupa razboi, acum nu mai vor sa dea ochii cu noi.

Am vesti bune. Americanii nu au stiut ca existam! Pai cum asa? Ei bine, articolul din NY Times vorbeste, referindu-se la descoperirile arheologice de pe teritoriul Romaniei si Bulgariei actuale ("Ganditorul", cultura Cucuteni, etc.) despre "o cultura europeana pierduta, extrasa din obscuritate".

Aoleo... americanii de-abia aflara de Cucuteni... inseamna ca mai avem inca 2000 de ani sau mai mult sa afle despre ce facem noi acum! Deci data viitoare cand o sa vina americanii in Romania ca sa se intereseze de noi, o sa fie de undeva de sus, razbatand prin straturile de depozitare, cu lopata, racleta si peria... ca arheologi.

Niciun comentariu: