marți, 8 decembrie 2009

Prima zi dupa alegeri

Doua lucruri am remarcat in prima zi dupa alegeri:

1. Dl. Basescu era ragusit, ca dupa un miting, insa la anuntarea rezultatelor exitpoll nu era - ceea ce inseamna una din doua: ori a vorbit foarte mult ori a strigat foarte mult in noaptea numararii voturilor (la telefon, sau in sediul PDL).

2. Peste tot in strainatate, proportia voturilor a fost de 80-20% pentru Traian Basescu. In afara de doua tari: Afganistan si Irak, unde militarii (!) au votat la fel ca in tara, adica 50-50%. Nu stiu ce poate sa insemne acest lucru, decat ca militarii au votat intr-o proportie mai mare impotriva comandantului armatei si ca mobilizarea (sa ii spunem astfel) PDL a fost mai mult decat exemplara in restul tarilor. Unde PSD aproape nici nu a existat, si ma intreb daca au avut/ar fi putut sa aiba reprezentanti in birourile electorale sau care este procedura desfasurarii alegerilor in strainatate. Dealtfel, inca de la suspendare, PDL si presedintele au inceput sa se preocupe de voturile din strainatate, si mai de curand de cele din Rep. Moldova, si se pare ca bine au facut.

In final, diferenta a fost totusi foarte mica. La o suma egala de 5 milioane de voturi, sa fie o diferenta de 60.000... este foarte putin. Daca am sa returnez cuiva 500 de lei, oare ce spune daca din acestia nu am 6 lei la mine? Aceasta, impreuna cu intoarcerea rezultatului exitpoll-urilor (care in mod normal ar fi trebuit sa determine institutele de sondare sa anunte ca in SUA ca, datorita scorului strans, nu pot face publice rezultatele) poate duce cu gandul ca in noaptea de dupa alegeri s-a facut exact cat a trebuit pentru a se castiga la o diferenta minima.

Voi ce spuneti?

3 comentarii:

vladutz de dh spunea...

inseamna ca-l mai vedem pe traian inca cinci ani :))

Marius Bojor spunea...

...jucand...

Anonim spunea...

Cum a putut Fenechiu sa bata palma cu Nichita?