La 20 de ani de la intamplari, in presa ieseana nu a existat ziua de 14 decembrie 1989. Astazi vor scrie despre "ieri", pentru ca televiziunile centrale si Primaria si-au adus aminte de 14 decembrie 1989.
Aniversarea de 20 de ani ar fi fost un moment bun sa ne amintim de Dinamoviada la judo mutata brusc la Iasi, de masinile de pompieri din Piata unirii, de spalarea statuii lui Cuza in decembrie, de "circulati, circulati", de schimbarea statiilor de tramvai din Piata Unirii si Filarmonica intr-una singura pe Cuza Voda, de numarul de militieni din oras... de zvonurile referitoare la fluturasii facuti cu radiera... despre cei arestati atunci... de multe puteam sa ne aducem aminte.
3 comentarii:
Cum vrei sa se sarbatoreasca inceputul unei revolutii intr-un oras condus de un personaj a carui vis era sa devina ofiter de securitate? In ce lume traiesti, domnule Bujor? Uita-te in jur, chiar si la tine in partid! Securisti peste tot. La varf, ma refer. Jos, cei care inca mai cred.
http://1989.jurnalul.ro/stire-special/revolutia-a-vrut-sa-inceapa-la-iasi-530252.html
@Cgitto - Culmea e ca Primaria a avut grija de revolutionarii ieseni, cel putin in ultimii ani. In schimb presa scrisa ieseana (TeleM a avut o stire), afectata si ea de criza, si dupa o campanie negativa foarte intensa, a scapat momentul pe 14 decembrie. Poate fi 1% si vina revolutionarilor, care - in afara de Spiridon Maria Casian - nu prea au vrut sa povesteasca de-a lungul anilor despre ceea ce s-a intamplat atunci (ma refer la dl. profesor Stefan Prutianu).
@Anonim - Presa centrala a scris si a dat reportaje, chiar in 14 decembrie (sau dupa cum am vazut in link de pe 9 decembrie), dar presa ieseana a scris anul acesta pe 15 - o pagina intreaga in Ziarul de Iasi si cam atat. Dar poate am gresit eu. Multumesc pentru comentariu, domnule doctor:)
Trimiteți un comentariu