miercuri, 2 decembrie 2009

Anul de casare a Biruintei

Mitingurile "spontane" ale "populatiei anti-PSD" si "anti-Iliescu" imi seamana foarte mult cu ceea ce se intampla in anii '90. Cum se intampla ceva la TVRL, in acei ani, cum se strangea un grup care sa conteste. Bun, singurii contestatari erau cei anti-Iliescu si anti-FSN, ca ceilalti se strangeau sa se bucure de "soarele" care aparea cand aparea Iliescu.

Cum ar fi aratat manifestatiile de azi daca aveau loc impotriva lui Geoana? Erau un mare fas... dar asa, daca au fost anti-Iliescu, deja au o justificare mai inalta. Acum intelegeti de ce Traian Basescu a spus toata campania ca lupta impotriva lui Ion Iliescu? Pentru ca avea aceste mitinguri prevazute pentru turul 2. Pentru ca aceste mitinguri "spontane" ale "populatiei anti-PSD" si "anti-Iliescu" puteau fi numai ideea unui personaj care a fost ministru in timpul acelor vremuri. Mai ramanea sa se strige si impotriva mogulilor si filmuletului cu scatoalca prezidentiala, "Cu televizorul, ati mintit poporul!".

Se implineste profetia lui Silviu Brucan, si anume ca "romanii vor avea nevoie de 20 de ani pentru a deprinde democratia". Si vor arata ca au deprins demorcratia duminica, la vot.

Pe de alta parte, ziua de 1 decembrie nu trebuia politizata. Dar castigarea Presedintiei Romaniei a reprezentat o miza mult prea mare pentru a nu profita mediatic de romanii care au stat acasa ca sa urmareasca defilarea si programul de 1 decembrie.

Una peste alta, vaporul este in deriva. Sunt semne care arata ca luminile de avarie sunt aprinse, echipajul se agita pe punte si ceatza e din ce in ce mai groasa. 6 decembrie va fi un recif foarte dur pentru "Biruintza".

P.S.
Intamplator sau nu, anul de casare a Biruintei este 2009.

2 comentarii:

Munteanu Cristian spunea...

Nava nu a fost casata conform informatiilor si preconizarilor initiale avute ca va fi taiata in India :)- anul de casare a fost modificat la linkul introdus.In prezent nava este transformata in Depozit Plutitor de productie si descarcare FPSO ,se cheama Armada Perdana IMO: 8302131
apel: 3EQU8
Pavilion Panama
Portul : Panama
Proprietarul şi operatorul: Bumi Armada,Sdn Bhd - Malaysia
Inca o data recifurile nu i-au stat in cale :) .Chiar daca orice nava mai devreme sau mai tarziu va fi scoasa din operatie are sansa de a ramane muzeu plutitor sau ca in cazul de fata FPSO.

Marius Bojor spunea...

:) asa este, recifurile au fost renumarate:)