miercuri, 1 octombrie 2008

Poneiul cu swastika a fost furat!

Sa nu credeti ca respectivul ponei roz cu swastika a fost furat din expozitia de la New York... de fapt nici nu stiu daca ar merita furat si nici daca expozitia Institutului Cultural Roman mai este deschisa. Ceea ce stiu este ca respectivul ponei, pe langa faptul ca a demonstrat o lipsa ordinara de inspiratie a "artistului", precum si anumite aplecari inspre simbolurile naziste a acestuia, uite ca astazi putem arata si faptul ca poneiul respectiv mai e si lipsit de originalitate:
Vi se pare cunoscut? Imaginea de mai sus am gasit-o pe www.deviantart.com, un site unde sunt postate de catre utilizatori imagini creative din arta si design realizate de ei insisi prin diferite mijloace. Cel de sus este un desen intitulat "My Nazi Pony", postat de un japonez in martie 2006!

Deci poneiul romanesc este o jucarie de la Hasbro, careia i s-a aplicat un desen ofensator pe crupa si, mai mult, mai este si lipsit de originalitate!

Mare magarie, poneiul asta romanesc!

P.S.:
Pe respectivul site sunt foarte multe expresii artistice translate asupra respectivei jucarii... unele sunt foarte creative:

6 comentarii:

Unknown spunea...

comentariile tale raportate la creativitate sunt deadreptul ridicole.. te-ai decis sa ti consumi viata analizand ponei care-i mai tare? cee? n-are nici o legatura/trip/film poneiu x cu poneiu starwars.. chiar aiurea comparatia..adica tu esti nazistu stii ce zic? ai picat si tu in plasa.. ai dat cu nasu in perete si nu mai intelegi despre ce e vorba..asa mai bine dau ponygoogle..si vad diversitate nu ceva selectie bazata pe ura si probleme personale.. sau nu stiu ce sa zic.. nu e mare lucru poneiu dar totusi . ca te-ai cam blocat pe un detaliu ca sa zic asa gen antena 3... zoom out frate ca alfel chiar bati campii
jur.

Marius Bojor spunea...

Linda, nu sunt blocat pe poneiul roz insa cei de pe deviantart mi s-au parut mai creativi decat el. Recunoaste macar ca nu e la nivelul creativitatii tale, ca restul lucrarilor tale.

Unknown spunea...

esti dragutz da am zis deja ca nu e capodopera secolului..da nici nu am zis ca este!
...stii ce zic, mi se pare ca te-ai ambalat desupergeaba :)
(poneiu l-am facut acuma 4 ani, pe vremea cand ma foarte jignea machoimu romanesc pe problema gay asa..si obisnuiam sa fac cadou ponei la spirite pure masculine...blablabla nu te intereseaza toate povestea pentruca alfel nu ai fi sarit cu coarnele...
kiss

Marius Bojor spunea...

Pai... daca la ponei te-ai gandit de acum 4 ani si inca mai e "pe piata", chiar ca e opera de arta, nu?... dar macar svastica e noua. Nu m-am ambalat, dar o svastica in New York merita de 5.000 de ori mai multa cerneala sau toner decat pana acum. Daca tot ai pomenit de "gay", in sfarsit am gasit legatura dintre ponei, svastica si fetisurile naziste... "Am sarit cu coarnele"... :) Poneiul a meritat sa fie atat de discutat pentru ca venea in conjunctie cu ocupatiile extra-profesionale ale purtatorului de cuvant de acolo si na, oamenii s-au mirat cand au vazut o comunitate romana atat de vesela la o distanta atat de mare de tara. Ai postat vreodata ceva pe deviantart.com? Weekend placut.

alinagorghiu.ro spunea...

Marius, iarta-ma...
Am reparat partial greseala cu caricatura si te las sa alegi premiul, te rog.
Am adaugat la post http://www.alinagorghiu.ro/?p=76#more-76

Marius Bojor spunea...

@Alina Ma bucur ca au ajuns si caricaturile mele, le trimisesem pentru a contribui la concurs, nu pentru premii;). Multumesc pentru pentru mesaj si pentru postarea caricaturilor, credeam ca nici nu au ajuns in finala:). Mult succes in campanie!