miercuri, 21 ianuarie 2009

O-man the omen

Ieri la inaugurarea lui Obama (intronizare?), am vazut in multime un om care avea un tricou cu desenul urmator:


Ma gandeam in timp ce ma uitam la TV ca se prefigureaza o Obama-manie generalizata, atat datorita capacitatilor si carismei lui Barack Obama, cat si discursurilor mobilizatoare si deja specifice lui Obama, scrise de Jon Favreau, precum si punerilor in scena a evenimentelor la care Obama a fost actor principal in ultimele luni... desi aceasta obamizare de-abia incepe sa ii atinga pe romani, in alte parti face deja furori (ziaristul indonezian care seamana cu Obama e deja vedeta, orasul Obama din Japonia este deja destinatie turistica etc.).

Apropo tot de Obama, un ziar central spunea ca "a stat o ora in Bucuresti, pe cand era senator"... era sa citesc articolul cand m-am gandit: "ce pot sa aflu mai mult decat ca a stat o ora pe Otopeni, in salonul VIP?"... era sa cad si eu in plasa Obama-maniei.

Ce credeti? Obama-mania va creste in intensitate datorita masurilor luate de presedintele SUA, va scadea in intensitate tot datorita acelorasi masuri, sau va aduce lumea la saturatie?:)

Metehnele conducatorilor nostri se reflecta in apucaturile de zi cu zi ale tuturor... astfel, americanii deja incep sa fie mai seriosi, mai hotarati si mai muncitori, plus ca si-au ridicat in 24 de ore gradul de simpatie al celorlalte popoare de cateva ori. Noi cand o sa avem conducatori care sa ne inspire macar 10% din cat ii inspira Obama pe americanii lui?

2 comentarii:

Cata S spunea...

Man, sunt singurul care nu a intrat in febra Obama? Sper ca viitorul sa-mi arate ca ma insel. Eu sunt sceptic. Vorbeste frumos, e charismatic si un lider innascut, dar pentru moment eu nu-l cred.

Marius Bojor spunea...

Dar ce ar fi de crezut la el? Lumea il place si atat.:) Cred ca ori va scoate America din criza, ori nu va reusi - insa va explica frumos ca ea va trece in curand.:)