miercuri, 14 ianuarie 2009

Program de criza la cimitir


Povestea cineva astazi ca a incercat ieri sa mearga la Cimitirul Eternitatea la un mormant, pe la ora 17.00, si de la poarta, paznicul IGS i-a spus ca "programul de vizite s-a terminat". Nu stiu cum as fi reactionat sa imi spuna un paznic asa ceva. Daca persoana respectiva dorea sa ajunga la un mormant, inseamna ca acolo era cineva important pentru ea. Asa ca, daca eram in locul ei, paznicul putea sa isi bage programul undeva. Programul de vizite? Dar ce, vizitez pe cineva? E ca la spital, trebuie lasata lumea sa se odihneasca? Sau ca la Sapanta, sa imi taie bilet? Sau poate cand ies cumpar si un suvernir, ceva, de la poarta, vreo vedere?

Dar chiar asa, la mormintele rudelor tale este program de vizita? Si cine il face? Administratia Cimitirelor? IGS? Primaria? Ei pot hotari cand sa aprinzi o lumanare la mormantul parintilor? Poate se vrea ca si oamenii sa moara dupa un program, nu-i asa?

Mi se pare o regula absurda ca - sa presupunem ca acesta este motivul real - dupa lasarea intunericului nimeni sa nu mai poata intra in cimitir. Alt motiv care ar fi fost? Daca vreau sa filmez fantome? Poate cineva vrea sa intre sa se roage la biserica din cimitir, nu-i asa? Presupun ca cei de la IGS vor da o explicatie de genul: "asa ni s-a spus, ca dupa lasarea intunericului nu mai are voie nimeni cu masina".

Doamne fereste si ne pazeste, ca asta ne mai trebuia, sa vina criza si la cimitir!

Imagine: http://www.grihan.com/personal/creepy_night.jpg. Am postat o imagine cu un cimitir noaptea pentru ca doar asa il va mai putea vedea cineva, in poze si desene.

6 comentarii:

Unknown spunea...

Astia is nebuni. Nici mortii nu te mai lasa sa ti-i vizitezi, sa stai in linistea ta, sa-i plangi...

Unde am ajuns...

Marius Bojor spunea...

Situatia este mult mai grava. Cel care are un loc de veci in mormant este proprietarul acelei parcele, a platit ca sa fie a lui, nu? Ceea ce inseamna ca paznicii care nu te lasa sa intri in cimitir sa pui o floare la mormantul rudelor, sau sa aprinzi o lumanare, sau sa rupi buruienile, inseamna ca acei paznici - despre care un sarman mi-a spus ca ii alunga pe ei ca sa ia pomenile - te impiedica sa te folosesti de proprietatea ta. Ceea ce este grav.

Unknown spunea...

Vai! Vai!...cate lamentari.Ce era asa de greu sa lase masina la poarta si sa faca o plimbare pe jos pana la mormintele celor dragi?

Anonim spunea...

mai boule, cimitirul eternitatea s-a inchis. nu se mai fa inmormantari si a fost trecut drept patrimoniu. si prin limitarea accesului auto se incearca "prezervarea" cimitirului. Prostule care esti prost.

Marius Bojor spunea...

@Anonim - curajosule care ti-ai dat numele, hai sa te aduc la zi. Acum o luna am fost la o inmormantare a unui fost coleg... in Eternitatea. Ia omoara-te sa vezi daca te inmormanteaza in Eternitatea, ca o sa ai o surpriza placuta.

Anonim spunea...

Mama masii!Eu as fi trecut si cu masina peste el si tot as intra.Da ma doare undeva de ce zic astia.Fac si eu ca tine:ai un pamant cumparat acolo.Dar poate,poate...e o fantoma nabadaioasa pe acolo si vrea sa o alunge...Lasand gluma la o parte eu as fi facut reclamatie.Daca eram eu in oras...mama,mama =))