sâmbătă, 7 februarie 2009

Hang Drum - cel mai nou instrument muzical [VIDEO]

Daca ati lovit vreodata o oala intoarsa si v-a placut sunetul care a iesit, inseamna ca veti intelege cum a aparut ideea inventarii unui astfel de instrument muzical.
Se numeste "hang drum" pentru a diferi de "steel drum", care este instrumentul utilizat in muzica caraibiana si seamana cu un OZN negru. A aparut in Berna in anul 2000, fiind inventat de doi elvetieni, care l-au imbunatatit succesiv in 2006, 2006 si 2007. Utilizat de artistii care canta pe strada, a devenit un instrument extrem de cautat, insa din cauza ca este produs individual si manual, cei care isi doresc unul trebuie sa plateasca 1.500 de dolari americani si sa astepte cam 5 ani, dar oarecumva este de inteles pentru un instrument atat de nou, de diferit si care scoate sunete atat de ireale.

Surse:
www.youtube.com
www.wikipedia.org
www.beatfactor.ro

3 comentarii:

Cata S spunea...

I-am vazut si eu in Amsterdam. Muzica lor mi s-a parut freaky , parca venea din alta galaxie. Desi repetitiva, totusi, nu aveau un repertoriu f. bogat :)
Mai erau unii cu niste chestii ca buciumele noastre, putin mai mici si care scoteau sunete ciudate. Alea nu stiu ce erau :)

Marius Bojor spunea...

pare un instrument la care se canta usor, prin intuitie, chiar daca nu stii notele muzicale sau nu le ai cu muzica... insa poate duce la sunete repetitive despre care cel care le scoate crede ca este vorba despre muzica. primul video de pe youtube in care am vazut un hang drum era un cantaret din barcelona, iar al doilea pe strazile din amsterdam. "buciumele" sunt "didgeridoo", instrumente ale aborigenilor din australia de nord... sunt vreo trei video-uri pe youtube cu hang drum si didgeridoo.

Unknown spunea...

Buna ziua. Am citit blogul dumneavoastra si mi se pare foarte interesant! Voi reveni cu mare placere si in viitor si va doresc sa aveti o zi frumoasa si la cat mai multa inspiratie!
O zi buna.
P.S. Daca aveti placerea, vizitati si blogul meu:
https://cursdetobe.wordpress.com