joi, 8 mai 2008

Cainii rectorului si ai senatorului


Foto: www.deviantart.com

Mare treaba! Rectorul ataca! Rectorul stie sa numere! Si senatorul ataca! Eroul stie sa scrie: A, B, C - a invatat de la Ghise. O greseala de calcul - care se poate intampla oricui intr-o emisiune electorala cu miza - a ramas in capul senatorului. Pe care il preocupa matematica, in loc sa il preocupe ca rectorul transpira cam mult in timpul emisiunii. Si ca ii tremura foaia cu pauerpoint-ul pe care statea stema (cam masonica, spun unii) a Universitatii.

Rectorul a dat la gioale si a sarit cum au sarit maidanezii pe ieseni. Fara nici o urma de eleganta, fara nici un interes in a favoriza o dezbatere din care iesenii sa inteleaga ceva. Rectorul arunca cifrele din paueropoint, senatorul arunca cifrele calculate gresit, dar asumate si corectate imediat atunci cand moderatorul - Florin Ghetau - i-a atras atentia (bineinteles cu acel zambet de satisfactie jurnalistica), asa cum i se spunea in casca sa faca.

Campania electorala a inceput cu rectorul privind sticlos din spatele lentilelor maro. Astazi si-a asortat la camasa cu ele. Radea de liberali si arata cu degetul ca si cum ar fi fost de la PSD, nu plecat de la PNL. Se hlizea inspre liberali ca si cum particula -L din denumirea noii lui iurte nu ar fi venit de la aceeasi doctrina.

Rectorul si senatorul au trecut strada ca sa arunce cu pietre si sa stropeasca telespectatorii de pe celalalt trotuar. "Hi hi hi, sunt 15.000 de caini, hi hi hi". "Noi nu stim cati sunt, dar ii vom strange de pe strazi mai repede...! Pentru ca noi, daca nu stim cati sunt, inseamna ca sunt mai putini...".

A fost o emisiune dupa care mi-am adus aminte ca rectorul nu prea avea habar despre institutiile si acronimele Uniunii Europene, intrebat la Realitatea TV, atunci in cand candida la Parlamentul European inn noiembrie. A balbait ceva, dar ziarele au tacut. O tacere care sigur s-a platit gras. Acum era nemultumit ca Universitatea Cuza a primit doar 650 de miliarde de lei vechi. "Ce putin... cat inseamna 10% din asta?". A fost un meci in care Cristian Adomnitei a castigat la puncte. Celalalt candidat a sarit in spatele lui, i-a pus mana la gura, i-a aruncat cu transpiratie in ochi, numai ca sa nu primeasca lovituri si ca sa nu dea ocazia candidatului sa isi expuna programul. Galagie, galagie, galagie... cum sa iti expui ideile daca omul face galagie?

Le-as aduce aminte ca ambii au plecat in 2004 din PNL pentru ca unul nu a fost de acord cu candidatura celuilalt si celalalt pentru ca nu a fost lasat sa candideze ca sa piarda. Iarasi. Acum au ajuns sa se amuze de partidul din care au plecat. Pentru ca acum sunt liberi sa faca ce vor: unul sa candideze la primarie, unde il propunea in 2004 cu pretul plecarii acasa pe altcineva, si celalalt sa candideze la judet, pentru ca, desi "profesiunea lui e primaria", si judetul are "primaria" lui, nu-i asa?

Urat, domnilor, urat. Revin: asta e reforma clasei politice, privita prin ochelari portocalii?

P.S.
Ii anunt pe toti, oficial, ca Partidul National Liberal are un program electoral si acesta se intituleaza "Programul liberal de guvernare locala 2008-2012", iar in curand va fi disponibil pe www.cristianadomnitei.ro

Niciun comentariu: