vineri, 2 mai 2008

Tertipa de la PD-L

Astazi, vineri, trebuia sa fie o emisiune tv la Tele M cu doi invitati care ar fi facut o emisiune interesanta. Trebuia sa fie si nu a mai fost, pentru ca in locul lui Dan Carlan a aparut o blonda.

Cin'sa fie, cin'sa fie persoana care vroia sa intre in studio cu 5 minute inainte de emisie, sustinand ca e de la PD? Asa cum PD national are blonda lui, si PD-L Iasi are blonda lui. Sau blonda lui Carlan. Aceasta blonda era (sau este, ca nu a patit nimic) Irina Schrotter.

Ce cauta Irina Schrotter intr-o emisiune unde trebuia sa fie Dan Carlan? Nu stim, putem doar sa presupunem. Cred ca vroia sa ii explice domnului Fenechiu cum sta treaba cu doctrina PD-L. Sau stati, ca domnia sa nu este membru al PD-L. Atunci ce vroia? Poate vroia sa le explice telespectatorilor ce program electoral are. Pai - va veti intreba - ea nu s-a restras din competitia electorala? Uite ca nu s-a retras... inca mai vrea sa ajute Iasul asa cum poate. Dar cum poate ajuta Iasul? Mergand in locul lui Dan Carlan la emisiunile televizate in care ar fi trebuit sa apara acesta.

Cred ca doamna Schrotter vrea sa fie Dan Carlan. Ea vrea sa fie "eroul" si sa salveze Iasul. Si-a dat seama ca doar daca ai mustata poti ajuta Iasul si ea nu a reusit sa isi creasca una.

"Nu putem vorbi de reformarea profunda a Romaniei pana nu vorbim de reformarea clasei politice” spunea Traian Basescu. Asta este reformarea clasei politice in viziunea lui Dan Carlan? Sa trimita o "uninominala" fara partid sa se bata in locul lui? Asa vrea senatorul sa isi salveze sau sa isi castige voturile? Eu cred ca aceasta incercare de a umbla in mizerii cu mana altuia nu va face bine PD-L.

In sfarsit, ce sa mai discutam? Irina Schrotter este noua tertipa de la PD-L Iasi si asa o va duce pana la sfarsit, jucand rolul lui Constantin Neculau in 2004 pentru PSD. Si culmea e ca tot Dan Carlan ne povesteste despre latrat.


P.S.
Aici s-a vazut ca, daca adversarul ideologic al PNL este PSD, la Iasi se adauga la acesta si adversarul electoral, care este PD-L, pentru ca gestul lor de a o trimite pe Irina Schrotter arata ca PD-L vor sa se foloseasca de ea pentru a atrage electoratul PNL, care in principiu nu este de acord cu Oprea si Carlan. Mai arata si ca motivul principal expus de doamna Schrotter pentru a-si justifica renuntarea la candidatura - acela ca fura electorat de la PD-L - este o minciuna.

2 comentarii:

Marius Pârciu spunea...

Trecand peste simpatiile politice, tind sa cred (din ce-am vazut) ca omul de rand a ramas cu impresia ca lui Dan Carlan i-a fost frica, chiar daca nu era poate normal sa se fi intalnit un candidat cu un... sa-i zicem necandidat intr-o emisiune cu caracter vadit electoral.

Ar fi lipsit de respect pentru cetateni daca cele trei partide ar avea intelegeri preelectorale sau postelectorale, indiferent cine cu cine face intelegerea.

czavastin spunea...

Poate ati vazut reclama la bautura Cava d'oro.
In fine, sloganu' face toti banii: N-ai cu cine... Niste tarani!
Cam asta e concluzia si cu PD minus L...