vineri, 16 mai 2008

Ieri la Realitatea s-a vazut turul al 2-lea




Realitatea TV. Prima emisiune electorala Adomnitei-Nichita-Oprea. Plutonul fruntas Adomnitei-Nichita lasa in urma pe alergatorul Oprea.

1. Dl. Adomnitei a venit cu proiecte bine sintetizate, echipa din spatele lui trece de sticla ecranului si convinge. Dl. Adomnitei arata incredere in sine si in proiectele sale. Cristian Adomnitei nu preia provocarile si prefera sa isi foloseasca timpul spunand iesenilor proiectele de viitor pentru Iasi, in final. Dl. Adomnitei are carisma.

2. Dl. Nichita nu este foarte carismatic, se vede ca luminile studioului ii bat prea tare in ochi si, orice ar spune despre copaci si copii, nu cred ca are argumente pentru lipsa de proiecte finalizate. "Am atras fonduri de 'jde' milioane de euro de la Uniunea Europeana". Executia bugetara pe anul 2007 ne spune ca "jde" milioane = 200.000 de euro. Domnul Nichita a atras anul trecut fonduri in valoare de jumatate din averea sa declarata. Daca isi dona o treime din avere orasului, suma fondurilor europene crestea cu 50%. Aici se vede fortza primarului puternic...

3. Trebuie sa recunoastem ca dl. Oprea nu are carisma. Nu este deloc carismatic, iar afisul cu "Oprea deschidea fermoarul" a incercat sa ni-l faca mai simpatic (paranteza) copiind layout-ul de la afisul lui BLAGA, care la randul lui se uita la noi ca Goebbels in afisele din perioada cand a ars Reichstag-ul.

Dl. Oprea incearca din rasputeri sa isi depaseasca "calitatile" de profesor povestitor, simpatic, care bate inspre plictisitor si - cred ca ai lui consultanti sunt de vina - a fost foarte agresiv in toate emisiunile televizate. Agresivitate care, pentru cei care privesc si il cunosc sau il vad prima oara, denota neincredere in fortele proprii, pozitie inferioara fata de ceilalti candidati - care isi pastreaza cumpatul - si nervi slabi. Dincolo de sticla ecranului trece faptul ca dl. Oprea se enerveaza in mod real la aceste emisiuni. Nimeni nu voteaza un candidat nervos pe degeaba si ale carui argumente devin plictisitoare de la al 4-lea cuvant incolo, pentru ca, separat de agresivitatea cultivata anume pentru emisiunile electorale, domnul Oprea nu stie sa sintetizeze foarte bine la intrebarile la secunda.

Legat de imaginea de mai sus, luata de pe site-ul Realitatea imediat dupa incheierea emisiunii: aceasta imagine nu imi spune ca dl. Oprea nu are prezenta online, pentru ca din peste 7.000 de voturi, cat pot sa conteze cateva sute de voturi ale tinerilor portocalii? Imaginea de mai sus ne arata ca "Nixon" va pierde in fata mai tanarului "Kennedy".

Niciun comentariu: