sâmbătă, 24 mai 2008

De ce e bine sa ai proiecte bune



Am dat peste materialele domnului primar Nichita, fara sa vreau, de cateva ori si am vazut proiectele domniei sale. Imi pare rau ca pe lista finala nu au fost incluse si lalelele, dar acestea s-au si scuturat intre timp, din pacate, lalele in ale caror straturi am vazut la un moment dat scurmand unul dintre cei 8 caini comunitari care traversau zona din fata Primariei.

Ca sa revenim, strategia domniei sale este strategia corecta pentru un primar in functie, respectiv aceea de a arata beneficiile comunitatii in timpul guvernarii personale. Cele 12 proiecte care "sunt incepute", ar insemna, printr-un calcul simplist, 3 proiecte pe an din cei 4 sau 2,4 proiecte pe an pentru 5 ani. Nu-i nimic, nici piramidele nu au fost facute intr-o zi, si uite ce frumoase sunt si acum!

Intr-o campanie electorala, fiecare din ceilalti candidati la Primarie trebuie in schimb sa conteste aceste proiecte, sa atace primarul in functie si sa vina cu proiecte noi sau mai putin noi, insa cel putin cu rezolvari personale, in care electoratul sa vada o solutie realista.

Printre cele 12 probleme ale domnului Primar nu am vazut nici un proiect care sa fie prezentat ca fiind proiect nou, domnul primar nu mai are site personal si blogul care statea sa fie lansat a ramas in aceeasi stare de proiect. Si vreau sa intreb (desi nu stiu pe cine): dl. primar Nichita este singurul candidat la Primaria Municipiului Iasi care nu are proiecte noi? Cele din 2004 au fost atat de bune incat ele vor fi continuate si in 2008-2012? Asta inseamna sa faci un proiect bun de la inceput, sa il incepi si sa il urmaresti pana se incheie, atunci cand se incheie. De aceea e bine sa faci proiecte bune, pentru a nu te mai intoarce ca sa ajustezi, sa revii, sa propui alte proiecte etc. Singura scapare la aceste proiecte din 2004 ar fi putut fi managementul, timpul de desfasurare si responsabilii, ma gandesc eu.


Foto: http://www.sacredsites.com/africa/egypt/great_pyramid.html

Niciun comentariu: