vineri, 1 ianuarie 2010

Daca doriti sa (re)vedeti...[VIDEO]

De la Craciun incoace, fiind in concediu, m-am uitat la cateva stand-up comedies. Exista cativa comici pe care ii stie toata lumea: Pablo Francisco, Jeff Dunham, ala gras in camasa hawaiana:)...etc.

Cu timpul mi-am dat seama ca multi dintre actorii americani de comedie au pornit ca stand-up comedians... Robin Williams, Chris Rock... ce mai, aproape toti; mi-a placut Eddie Murphy in Delirious si - cativa comici englezi/britanici, ca de exemplu Lenny Henry.

Insa acum l-am descoperit pe Billy Connoly. Comic scotian, il stiam din cateva aparitii in filme, dar mai mult dupa figura. Insa spectacolele sale mai noi sau mai vechi m-au facut sa rad, aratandu-mi modul de viata britanic din interior, povestit de un om caruia nu i se pare politically incorrect sa rada de toti si de toate. Imi povestea un scotian ca prima oara cand a sarbatorit Anul Nou in Anglia, a fost socat de cat de scrobiti sunt englezii... nu s-au distrat deloc, si-au baut ceaiul, si-au mancat biscuitii si cam atat a fost toata petrecerea. Si ca mai degraba legenda (Billy Connoly spunea intr-unul dintre spectacole ca legenda este un zvon la care adaugi timp) ca scotienii ar fi zgarciti ar veni de fapt din zgarcenia englezilor, dar care au dat vina pe scotieni.

Va prezint un om care nu isi scrie spectacolele si are totul in minte. Nu va asteptati sa intelegeti 100%, desi e in engleza - e mai rau, e in scotiana. Cand am fost in Scotia, a trebuit ca o femeie de la o statie de benzina sa imi explice de 4 ori pe unde sa o iau, sa ii cer sa imi faca o schita si tot nu am inteles: yo gou tiu thi farst roundabout on yo left an... durli turli tu tu tu... an durli durli turli again... an ther yu gou.... Cheers! Thank you very much! That was helpful!

F*kin' hillarious:):



Niciun comentariu: