joi, 24 aprilie 2008

Cea mai mare lectie din lume



In anul 2000, politicienii au promis ca pana in 2015 sa nu mai existe nici un copil in afara scolii. In anul 2008, pe 23 aprilie, societatea civila le reaminteste acestora ca au mai ramas 7 ani pana la implinirea promisiunii.

Cea mai mare lectie din lume este incercarea anuala a “Global Campaign for Education” de a aduce oficialii, factorii de decizie si media inapoi in scoala si de a stabili un nou record ce consta in cel mai mare numar de persoane din lume care au participat la aceeasi lectie, in acelasi timp.

Anul acesta, titlul lectiei a fost "Educatia de calitate si sfarsitul excluderii". Tema s-a referit la faptul ca in acest moment, 72 de milioane de copii sunt exclusi din scoala pe motive precum saracia, zonele de conflict, dizabilitatea sau faptul ca sunt orfani, precum si la cauzele pentru care exista in lume un numar de 774 milioane de adulti care nu au putut beneficia de educatie sau sa invete sa scrie si sa citeasca.

Am participat la aceasta lectie la Scoala Titu Maiorescu din Iasi si aici am intalnit niste copii inteligenti, deschisi, care mi-au oferit lectia viitorului, precum si o doamna invatatoare care a reusit sa ma invete niste lucruri noi chiar si la aceasta varsta.


Mai multe materiale despre cea mai mare lectie din lume (click pe fiecare):
YouTube: 2008 World's Biggest Lesson - English
The World's Biggest Lesson (En)
Planul celei mai mari lectii din lume (pdf)

Niciun comentariu: