vineri, 30 octombrie 2009

"La plebicistul papagalilor!"

Haideti sa fim de acord ca este dreptul poporulu' de a decide orice prin referendum. Adica daca e vorba de plebiscit, sa trecem la el, cum zice Trahanache: "La plebicist!" Buuuun... putem deci cadea de acord ca - de nevoie, de nevoie - va fi referendum, pen'ca sa decida poporul, sa se simta el bine ca e inca in putere si in vigoare cu stampila-n mana... Vorbim aici inca de referendum ca mijloc, nu si despre subiectul celui care a fost comandat prin room-service de Basescu, pentru ca asta e alta poveste, si putin mai incolo veti vedea de ce e alta poveste.

Deci poporul are dreptul, presedintele poate decide cand va fi un referendum, Parlamentul e consultat inainte de toate astea. Intr-un fel sau altul si acum au avut loc pasii astia. Ce coincidenta, ca sa nu iasa de doua ori din casa ca sa voteze tot cu el, presedintele a fixat referendumul in aceeasi zi cu votul pentru el, cum va spusei. Desi in turul al doilea nu mai e nici un referendum (bun, in afara de Brasov, unde deja s-a stabilit ca populatia va fi intrebata de legalizarea prostitutiei, si sa fereasca Domnul sa raspunda lumea "da", ca toata Romania o sa vina in centrul tarii sa vada "legalizarea" cu ochii lui), ca atat s-a putut, sa se inventeze numai un singur subiect de "referendat".

Referendumul este despre reducerea numarului de parlamentari (deputati si senatori la gramada). Camera deputatilor are ceva peste 330 de deputati (cam asa, nu am gasit acuma repede numarul exact, in 2004 norma de reprezentare era de un deputat la 70.000 de cetateni), iar Senatul are vreo 135 de senatori. Deci - teoretic - un deputat reprezinta 70.000 de oameni, si teoretic acesti 70.000 de oameni ar putea sa isi caute dreptatea in audienta la un asemenea deputat. Cand numarul deputatilor se va reduce, vor fi peste 100.000 de cetateni la un deputat... avis-ul va deveni si mai rara, cum ar spune latinul. Dar sa nu vorbim inca despre pasari. Inca.

Domnul Basescu propune reducerea numarului de parlamentari de la 471 la 300. De ce 300? Nu stim. Le-o fi placut filmul ala cu cei 300 de spartani. Ceea ce este ciudat - si aici se poate sa fi functionat subconstientul portocaliu de sorginte pedelista - este ca numarul deputatilor si senatorilor PD-L, adunat, este 170. Hopa! Pedelistii vor reducerea numarului de parlamentari fix cu numarul lor! Adica se vor afara din parlament! Numai ca 471-300 face 171... cine o fi pedelistul in plus, care se cere afara? Aaaaa... subconstientul pedelistilor a lucrat corect si l-au numarat si pe Traian Basescu! Gata, am inteles... ei de fapt se vor afara din viata politica. Atunci e ok. Sa mearga si la referendum, daca tot vor asta, ca noi o sa avem grija sa mergem sa votam cu viitorul presedinte.

Ziceam mai devreme sa nu discutam inca despre pasari. Ce vroiam sa va intreb... va plac papagalii? Sunt colorati, simpatici, repeta lucruri... ori ii iubesti, ori ii urasti, nu prea pot sa iti fie indiferenti. Apropo de repetat lucruri, ati observat ca pedelistii repeta aceleasi lucruri, ca o placa stricata? Bun, nu e grav, cum ar fi o leziune de arie 6, care da bolnavului tendinta de a apuca lucruri (desi se manifesta si asta la multi dintre ei)... se poate trece peste. Povestea cu reducerea numarului de parlamentari este scoasa de la naftalina - fix cu un an in urma, domnul Boc vroia reducerea numarului de parlamentari. Ia stai asa... ba domnul Basescu vrea asta. O fi vrand el acum, dar primul care a pomenit despre reducerea numarului de parlamentari si desfiintarea senatului a fost Boc. Deci ideea a fost a lui Boc, si Basescu doar il copie. Plus ca fix aceleasi fraze de acum un an le repeta toti pedelistii pe la Antene... si Boureanu, si Hoara, si cine o mai fi.

Brusc, incep sa nu mai imi placa papagalii... desi vor introduce o noua expresie, pe langa aia cu "pastele cailor" - "la plebicistul papagalilor". Adica never forever.

P.S.
Se tot vorbeste ca tara se indreapta inspre dictatura, iar domnul Basescu si compania spun ca nu e asa; insa din punct de vedere statistic si al tendintelor istorice, toti politicienii, toti presedintii, toti monarhii care au considerat ca parlamentul nu mai e util - iar unii chiar l-au desfiintat - au fost dictatori: Hitler, Mussolini, Carol al II-lea, Ion Antonescu. Si mai vrea unu' pe lista. Ceea ce pare ca nu stie asta ultimul care se vrea pe lista este ca Hitler a aparut ca salvator din criza, nu ca cel care a bagat Germania in criza.

Si inca ceva: in Constitutie, articolul despre referendum este precedat de cel referitor la dizolvarea Parlamentului. Iata ce veti vedea in continuare:

ARTICOLUL 89
Dizolvarea Parlamentului
(1) După consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură.
(2) În cursul unui an, Parlamentul poate fi dizolvat o singură dată.
(3) Parlamentul nu poate fi dizolvat în ultimele 6 luni ale mandatului Preşedintelui României şi nici în timpul stării de mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă.

Niciun comentariu: