sâmbătă, 28 februarie 2009

"Serjent Ţurcanu dorobanţ, s'trăiţ!"

Dintotdeauna am incercat sa imi inchipui: cum ar fi fost sa traiesti evenimentele care ne-au marcat istoria ca tara? Cum ar fi fost sa fii acolo? Ma intreb: "Cum ar fi fost sa il cunosti pe Cuza?" "Cum era Eminescu pentru prietenii lui?" "Cum era Iasul interbelic?"... mi-a placut sa ma pun in situatiile si momentele istorice din trecut si sa imi inchipui cum s-au petrecut ele. Oare toti cei care au asistat la un eveniment istoric important si-au dat seama de acest lucru, sau nu, pentru ca tocmai atunci trebuiau sa isi cumpere lemne, sau tocmai atunci s-a intamplat ceva acasa care era mult mai important? Intrebari la care incerc - pentru mine - sa le gasesc raspuns.

De aceasta data am ajuns aici: cum ar fi ca tie, Constantin Tzurcanu, un sergent de dorobanti din Vaslui sa ti se spuna "Penesh" in radere de catre soldatii shugubeti din celelalte regiuni ale Romaniei, si asta in principal din cauza penei de la caciula, care facea parte din uniforma tuturor? Sa te superi sau nu? Bun, banuiala ta este ca ti s-a spus Penesh atat de la pana de curcan, cat si datorita mersului tau cu miscari scurte, cu pieptul inainte. Si - culmea culmilor - din cauza ca tocmai ti-au spus Penesh - s-a potrivit si ca numele tau sa poate fi transformat din "Tzurcanu" in "Curcanu' ", tot datorita penei si mersului... sau mai intai ti-au spus "Curcanu' " de la nume si dupa aia ti-au adaugat si prenumele de "Penesh"? Oare sa te superi ca soldatii rad de tine pentru ca esti din Moldova, sau sa treci mai departe lasand in urma rasul lor, cu gandul ca nu te faci de ras atata timp cat iti faci treaba bine? "Lovi-i-ar boala sa ii loveasca!... Doar decoratiile din piept nu au ajuns acolo puse cu mana, nu? Iaca poa' sa rada cat vor...!"

Mai apoi, dupa razbel, poetul natiunii Alecsandri a vrut sa te cunoasca. Mircestiul e aproape si din om in om cineva i-a spus de povestile pe care le-ai adus cu tine. I-au spus si despre rusinea la care te-au supus schilodindu-ti numele doar pentru ca racanii sa poata sa mai uite de noroaiele transeelor. Bardului i-au placut povestile tale si - pacatele mele - tocmai asupra numelui de batjocura a zabovit. A ras dandu-si capul pe spate in lumina verandei, lasand sa i se vada dintii de sub mustata si mai apoi si-a cerut scuze cand ti-a vazut fatza plina de amarul ocarei racanilor. A spus ca vrea sa puna in stihuri restul povestilor si te-ai mai inseninat gandind ca ti se va face dreptate... poate or citi si racanii versurile si o sa vada ei cine esti cu adevarat! "O să vezi nea Ţurcane... parole d'honeur că n-o sâ mai râdâ nishi nimini di tini! Sâ mai luăm un păhărel!"

Cum se poate profita de pe urma politicii

Dupa ce a fost ales presedinte, unele companii s-au gandit sa profite de pe urma lui Obama si sa faca profit la propriu. Unele dintre firmele care inca mai au bani pentru reclama se pare ca folosesc destul de des modele masculine care sa ii semene lui Barack Obama si chiar cauta constient posturi de-ale presedintelui surprinse in fotografii din campania electorala. Asemanarea din imaginea de mai sus poate ca m-a frapat doar pe mine - sunt insa convins ca atat zambetul cat si unghiul fotografiei sunt "Obama classic".

Mai mult, exista chiar reclame asumate, ca cea de mai jos in care joaca un ziarist indonezian - destul de faimos deja din cauza asemanarii cu Barack Obama:

vineri, 27 februarie 2009

Pusca si cureaua lata

Toata lumea canta sau pomeneste despre pusca si cureaua lata... le-am gasit zilele trecute la un magazin de ficiori din Moldova Mall... ce frumos era odata!

joi, 26 februarie 2009

Gandul lui Bojor

Astazi am baut o Coca-Cola care mi s-a parut ca avea gust de clor. Cred ca era o Coca-Clora.

WTF is @#@#?

ING are reclama de mai sus pe Internet - mai exact eu am vazut-o pe yahoo. Nu prea i-am dat atentie, dar oricum, chiar de prima oara, am citit ”@#@#” ca pe o injuratura. Mai apoi nu mi-a venit sa cred, pentru ca fraza ”Ce @#@# mai stai?” are doar conotatii urate, grosolane, grobiene si ar fi prima oara cand o reclama e atat de nesimtita. Este prima reclama in halul asta de nesimtire, si asta se datoreaza mai ales faptului ca nu exista un CNA romanesc al Internetului (nici nu ar trebui sa existe, mai ales ca propuneri pentru o ”politie a blogurilor” s-au mai facut), precum si datorita celor de la marketing de la ING care au aprobat o asemenea magarie, bun-bazati ca ”Internetul e mai mult pentru tineri, they wil love it!”. ”They will love it my... @#@#!”.

Voi ce credeti ca au vrut sa spuna prin ”Ce @#@# mai stai?”, si mai exact prin ”@#@#”? Va avertizez ca acele comentarii care spun grosolanii nu vor fi acceptate, sper sa ramana macar un comentariu:)

Update:
Astazi, 27 februarie vad ca aiengistii si-au revenit. In sfarsit:

miercuri, 25 februarie 2009

Pasaportul biometric

Noul pasaport romanesc - la fel cu cele americane si britanice - vor contine un chip.

Un domn (de la Pasapoarte presupun), a spus aseara la Sinteza Zilei ca, pe langa toate elementele de siguranta noi ale pasaportului romanesc (amprenta degetului aratator, poza gaurita in pagina pasaportului, holograma etc.) chipul cu datele detinatorului va putea fi citit numai prin introducerea filei cu chip-ul respectiv intr-un cititor, adica acest chip nu poate fi citit de la distanta.

Ei bine, pasapoartele americane contin un chip de tip RFID - Radio Frequency Identification, care se foloseste deja la unele produse comerciale, si arata ca in imaginea de mai jos:Pe youtube.com exista un filmulet care arata pe cineva care scaneaza un chip din acesta la un automat public de verificare a pasapoartelor de pe aeroportul din Amsterdam si ii apar datele lui Elvis Presley:), dupa cum exista si filmuletul de mai jos, cu un cetatean care si-a fabricat cu 250$ un scanner de chip-uri RFID din pasapoarte, l-a incarcat in masina si s-a plimbat prin oras... a strans o colectie de coduri ale acestor pasapoarte, demonstrand ca datele de pe ele nu-s chiar foarte sigure si - demonstrandu-mi mie - ca domnul de la Pasapoarte nu stie chiar toata tehnologia:

Si mai jos dovada ca Elvis traieste:)

Update: Un articol interesant pe antena3.ro: click aici

Buni da' rai?

Nu stiu de ce, dar nu imi place cuvantul "vedeta". Nu imi place pentru ca el nu este folosit corect in Romania. In engleza s-ar traduce prin "star"... iar un "star" in America este intr-adevar o vedeta. La noi, daca Monica Columbeanu iese in oras cu soferul, ziarele scriu despre ce au facut "cele doua vedete" in ziua respectiva. In Romania se confunda "vedeta" cu "cineva despre care stii din ziare". Soferul Monicai Columbeanu e vedeta? Dar ce a facut sa fie vedeta? Cate albume a vandut in ultima luna? Pe ce loc este in box-office? Mda, deci nu e vedeta.

Marina (sau cum o cheama) - o alta vedeta de peste noapte a emisiunii "Buni da' rai", a lui Morar, are o problema. Nu e aceea ca ar fi "buna da' rea", ci ca e... neagra. In mod sigur a exagerat cu solarul, pentru ca mi s-a parut - cand aplauda - ca are palmele albe... Ea ca persoana e simpatica, este probabil de treaba in viata de zi cu zi, insa, daca esti de doua ori mai inchisa la culoare decat Catanga, atunci sigur sigur ai o problema.

Pe de alta parte, nu-i bai, pentru ca si "stardom" se traduce la noi cu "vedetism"!

Pisici?

Marius tot posteaza imagini cu pisici pe blogul lui... Cred ca a venit timpul sa il potolim si sa ii aratam ca exista viata si fara pisici.:)

marți, 24 februarie 2009

Avataruri de Dragobete

De ce sa nu sarbatoriti Dragobetele-saruta-fetele si pe yahoo messenger? Unele avataruri de aici sunt chiar dragute sau amuzante.

luni, 23 februarie 2009

mobile punct ro


De catva vreme (nu stiu de cata), site-ul cu vanzari de masini mobile.de te trimite pe noul site mobile.ro

In sectiunea "Sfaturi privind securitatea pentru cumpărători şi vânzători" se spune ca "mobile.ro nu oferă un serviciu de tutelă şi nici conturi fiduciare (sau un aşa-numit „Departament financiar” etc.) în folosul cumpărătorilor şi al vânzătorilor."

Cateva informatii despre publicitatea celor doua site-uri aici (click).

Alexandrina Hristov

Pictorita, poet, cantareata... Alexandrina Hristov. Tori Amos a noastra. Pe cand in concert la Iasi?

Bonus:



vineri, 20 februarie 2009

Experiment pentru trafic

Astazi am primit prin e-mail o lista cu cele mai cautate cuvinte, conform trafic.ro. In top, cu nu stiu cate jde milioane de cautari era miniclip si cateva locuri mai jos www.miniclip.ro. "Ce e asta?" M-am intrebat... am intrat pe site si se pare ca este un site cu jocuri online, romanesc. Zic "se pare" pentru ca nu am jucat nimic de pe acolo... si iarasi "se pare" ca acele cautari au fost facute in principal de generatia tanara si foarte tanara de calculatoristi, adica acei copii care cauta "jocuri Barbie" sau care ajung pe blogul meu cautand "desene cu ponei da cu ponei ca daca nu va bat".

Acum astept sa vad daca imi va creste traficul:) Ce credeti? Vreau sa va mai intreb ceva: un blog bun este acela care are 500 de cititori constanti sau 1000 de vizitatori care au ajuns acolo din greseala?

S-a descoperit Atlantida!

Bun, s-a descoperit Atlandida according to The Sun. Si "s-a descoperit" in Google Earth, cu noua optiune de a vedea fundul oceanelor. Cu o diagonala cat de la Iasi la Braila, liniile drepte intretaiate par drumuri, dar ma indoiesc ca ar fi asa... cred ca sunt niste prospectiuni geologice or something.

Update:
M-am mai gandit si cred ca nu e Atlantida, ci Sarmisegetuza Marina.

joi, 19 februarie 2009

Viata privata, dusa pe ciorogarla

”Militarii suspectati de organizarea si implicarea in furtul armelor de la depozitul din Ciorogarla au cazut in plasa propriilor greseli. Anchetatorii au coroborat doua indicii esentiale care au condus la cererea de arestare preventiva. Acestea sunt urmele ADN, care s-au dovedit ca le apartin, prelevate din locuri in care nu aveau ce cauta, si convorbirile telefonice purtate de acestia, ale caror transcrieri se afla la dosarul cauzei, intr-unul dintre cele 12 volume prezentate Tribunalului Militar Teritorial Bucuresti.

Astfel, "lotul Ciorogarla" a devenit prima victima a Legii 298/2008, cunoscuta generic drept legea ascultarii telefoanelor, cu opt zile dupa ce actul normativ a intrat in vigoare. Legea a devenit functionala incepand cu 20 ianuarie 2009, in timp ce anchetatorii sustin ca armele au fost furate in noaptea de 28 spre 29 ianuarie.” - ne spune presa cu o satisfactie greu disimulata si cu accente de aprobare fata de "legea ascultarii telefoanelor".

Aha... singura problema ar fi ca legea respectiva spune doar ca operatorii de telefonie sunt obligati sa pastreze, timp de 6 luni, baze de date in format electronic care sa contina numarul de unde s-a sunat, unde s-a sunat, data, ora, etc.

Deci legea ”ascultarii telefoanelor” nu e de fapt pentru ascultarea telefoanelor...

Atunci - ma intreb si eu - de ce se spune ca militarii suspectati au fost retinuti pe baza unei legi care nu prevede ascultarea telefoanelor, dar - tot pe baza aceleiasi legi - transcrierile dupa convorbirile telefonice ascultate au fost depuse la instanta? Sa fi gresit oare jurnalistii in relatarea lor?

E ciudat ca o lege care este denumita popular ”legea ascultarii telefoanelor” dar de fapt nu prevede acest lucru, sa fie utilizata ca fundament pentru retinerea unor persoane ascultate in baza unei legi...

Cosmin Coman lucreaza

Sunt semne care ne arata ca Cosmin Coman isi face deja treaba la Guvern. Aici. :)

miercuri, 18 februarie 2009

"Asta cu shunca, e belea"

Gardianul ne spune ca se preconizeaza introducerea unei "taxe pe alimentele nesanatoase", cele cu grasimi fiind primele in lista, fapt care o face sa aiba numele popular de "taxa pe colesterol":

"O solutie ce va intampina rezistenta industriei alimentare este taxa pe produsele nesanatoase, care se percepe deja in Germania si in tarile nordice. Ideea de la care s-a pornit este ca sa se diminueze contributiile asiguratilor la Asigurari si sa plateasca mai mult cei care doresc sa adopte comportamente nesanatoase. La tigari si alcool, cumulat, taxa pe viciu a adus 400 milioane de euro anual. Lista alimentelor cu continut crescut de grasimi, supuse suprataxarii, ar urma sa fie in acord cu listele europene, dar numai carnea cu grasime totalizeaza vanzari de 1 miliard de euro, anual, fara a aminti de chipsuri si produse fast-food. Pentru ca industria de profil se confrunta cu reducerea cererii in acest an, taxa va fi la cel mai scazut nivel posibil, dar principiul trebuie introdus atat ca solutie de finantare, cat si ca metoda de preventie a bolilor cardiovasculare. De altfel, statul se angajeaza sa investeasca in depistarea precoce a cancerului, dar si in programul de cardiologie, unde inregistram cele mai mari mortalitati la nivel european."

Preocuparea mea nu e pentru bacon, ci ma gandesc ca in Romania toate alimentele sunt nesanatoase, deci ar urma ca toate sa fie impozitate.;)

E groasa. Si ma mai gandesc la ceva si ma inspaimant: ce ar mai urma sa fie taxat/impozitat? Cum s-ar plati o eventuala taxa pe... dar pe...? Eu, dupa taxa pe grasimi, as baga urgent o taxa pe hartia igienica, dupa principiul FIFO - First In, First Out; e bine sa impozitam intrarile, dar si iesirile... iar laxativele? Hmm... TVA redus... compensate 100%. GRATIS! La fel si iaurtul cu bere. Amestecate delicat in aceeasi halba:)

Si tot pe acelasi principiu, la tot ceea ce se plateste intrare, as baga o taxa de iesire. "Aha, e 2 noaptea... vrei sa pleci acasa de la club? Ia da tu si taxa la stat, altfel ramai aici." sau "Tza placut popcorn-ul? Ia vezi, mai ai? Aha, doar niste boabe... si vrei si la baie. Ia plateste tu taxa la stat daca tot ai platit sa vezi filmul". Iar la restaurante? "Mancarea costa 2 lei... iar tacamuri? Va putem da doar dupa ce achitati taxa la stat de 1 leu" si "Patronul va roaga sa ii dati o felie de pizza domnului in costum, dansul este de la colectare impozite si taxe".

O sa ajungem ca in America... pastram preturile vechi, dar adaugam "+tax".

P.S.
Oare hotaram noi care parte din bacon o dam la stat?

luni, 16 februarie 2009

Trafic.ro si-a "improspatat" site-ul propriu

Daca tot urmeaza sa ia bani de la utilizatori, trafic.ro a cheltuit o parte din ei in avans si si-a "improspatat" site-ul. Improspatarea se pare ca a venit si pentru numarul de utilizatori (au renuntat ei? site-urile nu mai sunt active?), pentru ca daca inainte ma gaseam la pagina 8 din 44, acum blogul mariusbojor.blogspot.com este la pagina 4 din 30 (yupiii! - pana incep sa imi ceara bani:)

Marijuana la liber in Delta Dunarii

In sfarsit am inteles de ce e atat de cautata Delta Dunarii... priviti in poza... unul dintre motivele pentru care, la tara, batranii fumeaza la poarta:) Daca observati o planta cunoscuta, care seamana cu cannabis-ul, nu vi se pare:)

Sursa: Google Earth

Raspunsul ungurilor pentru Traian Basescu

Fie ca sunt unguri sau romani, cetatenii obisnuiti ai acestor tari nu au resentimente fata de ceilalti. Majoritatea cetatenilor nu sunt extremisti - cu mult timp in urma am fost la un concert Phoenix in Timisoara si acolo un "ungur" din public canta toate piesele lui Phoenix mai bine ca un roman.

Bun, in Romania se intampla lucruri ca acestea, insa cred ca majoritatea suspiciunilor din Romania pornesc de la liderii UDMR si ai partidelor extremiste. Apropo, nu inteleg cum un sef de stat (al nostru, bineinteles) se poate referi la "epurare in administratia publica pe criterii etnice", atata timp cat acest termen este unul cu conotatii nedorite?

Iata in schimb ceea ce poate fi un raspuns la ideile presedintelui nostru, un gest asa cum a fost el facut de unguri duminica, in tribunele lui Veszprem Arena:

joi, 12 februarie 2009

Hyper-realism

The word "hyperrealism" is used in the art world to denote the activity of a group of artists who made paintings that "look just like photographs".

P.S.
Da, imaginea este o pictura, facuta de Denis Petterson.

Link-uri:
Hyperrealism (painting)=>wikipedia.org
hyperrealism.net

Moment nefericit

Consider ca momentul in care Traian Basescu si-a ales sa vorbeasca despre "epurarile cetatenilor de alta etnie" care au loc in primării deţinute de etnici maghiari (oare chiar asta a fost expresia textuala?) nu a fost unul bine ales, desi cred ca era calculat mai de demult si trebuia scos in presa acum.

In aceste zile, cand pe toti ne-au emotionat gesturile maghiarilor obisnuiti fata de tragedia lui Marian Cozma, cand trupul lui tocmai a ajuns in tara si ne-am simtit foarte apropiati de unguri, care au aratat atata caldura si tristete, cred ca a discuta despre aceasta etnie din Romania, acum, este cel putin un fapt nefericit.

Insa acesta este doar un pas din lungul drum al lui Traian Basescu catre al doilea sau mandat. Vizita din Ungaria a fost unul dintre primii pasi ("Romania nu va acorda niciodata drepturi colective minoritatilor"), dupa cum si desele vizite in Harghita si Covasna au fost si vor fi parte a campaniei electorale prezidentiale. Publicul tinta? Romanii din acele judete, romanii din strainatate care se simt ai nimanui si nu prea sun de stanga - atata timp cat au ales competitia pentru un loc de munca din Vest - precum si electoratul lasat vraiste de PNG si PRM. Va reamintesc ca in prima campanie electorala prezidentiala a lui Traian Basescu au fost mesaje preluate de la PRM de genul "PD face ordine".

In concluzie, se poate presupune ca mesajele campaniei electorale prezidentiale ale lui Traian Basescu din 2009 vor fi o impletitura de nationalism cu indemnuri la speranta, adica ceva intre Vadim, Becali si Obama. Pentru ca protectia sociala va fi lasata in grija Guvernului, iar acesta va da chix... iar Traian Basescu nu face promisiuni in care nu crede nimeni, ci doar promisiuni in care crede cea mai mare parte din lume.

Memoria lui Marian Cozma si tristetea prietenilor lui unguri puteau fi lasate in liniste, macar o saptamana.

P.S.
In sfarsit, am inteles de ce trebuiau sa apara aceste accente nationaliste in presa in aceasta perioada: in aceasta duminica - 15 februarie 2008 - clujenii sunt chemati la vot pentru desemnarea noului primar al municipiului, dupa plecarea lui Emil Boc la Bucuresti ca prim ministru.

miercuri, 11 februarie 2009

Imagini streetview din Iasi prin norc.ro

La sfarsitul lunii ianuarie s-a lansat site-ul norc.ro, care arata de la nivelul strazii mai multe orase din Romania (Brasov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Iasi, Pitesti, Poiana Brasov, Sibiu, Targoviste, Timisoara, Valea Prahovei), orase din Austria, Cehia, Polonia, Slovacia si Rusia.

Seara trecuta am intrat pe norc.ro si m-am "plimbat" prin Iasi. In afara de diverse probleme ale site-ului/programului, este o experienta interesanta. Datorita imaginilor mi-am putut da seama ca masina norc.ro s-a plimbat prin Iasi cam pe la sfarsitul lunii aprilie (desi pare mai cald) 2008 - si veti vedea de ce, in poze.

Datorita faptului ca atunci cand privesti imagini fixe poti remarca mai multe decat in viata de zi cu zi, parerea mea este ca Centrul Iasului este cat de cat acceptabil (desi din cauza caldurii pare putin cam prafuit), insa periferia da senzatia unui oras neingrijit si in anumite zone de la marginea orasului pare chiar un oras sarac, cam ca cel din "Slumdog Millionaire".

norc.ro iasi 1Miting in fata Prefecturii - pe 1 mai?

norc.ro iasi 2Pregatiri pentru defilarea de 1 mai.

norc.ro iasi 3Interviu pentru "Savarina de weekend" de la TeleM?

norc.ro iasi 4Tupeu de Iasi: sa traversezi prin loc nepermis pe langa masina Politiei. Nu este chiar politistul, pentru ca am verificat in pozele urmatoare:)

norc.ro iasi 5Este chiar inainte de campania electorala, nu?

norc.ro iasi 6La furat de tei sau cineva isi culege tei din curtea proprie? Oricum, femeia munceste si barbatul o pazeste... ca de obicei;)

norc.ro iasi 8
Masina norc.ro... daca v-ati intalnit cu ea, cel mai probabil apareti pe Internet:)

Ce imagini amuzante sau interesante din Iasi se mai pot gasi oare pe norc.ro? Eu am stat maxim o ora si le-am vazut pe cele de sus... voi mai gasiti?

Data viitoare am sa ma "plimb" prin Viena, Poiana Brasov si Valea Prahovei:). Va invit si pe voi sa ma insotiti:)

Sursa: www.norc.ro

UPDATE:
Cea mai tare poza cred ca e asta:


...iar firele de pe stalpi sunt de-a dreptul naucitoare:
Ca sa fiu corect, stiu ca Primaria are ca plan executarea de canivouri in care sa fie plasate firele, sub trotuare. Trotuarele de pavele ar permite mai usor interventia la astfel de retele de telefonie, cablu tv si internet, insa costurile sunt foarte mari. Cred ca centrul istoric al Iasului ar merita ingroparea firelor sub trotuare si sper ca proiectul Primariei sa inceapa cat mai repede.

Update 2
Ce efect are masina norc.ro asupra copiilor... inainte si dupa:)

sâmbătă, 7 februarie 2009

Hang Drum - cel mai nou instrument muzical [VIDEO]

Daca ati lovit vreodata o oala intoarsa si v-a placut sunetul care a iesit, inseamna ca veti intelege cum a aparut ideea inventarii unui astfel de instrument muzical.
Se numeste "hang drum" pentru a diferi de "steel drum", care este instrumentul utilizat in muzica caraibiana si seamana cu un OZN negru. A aparut in Berna in anul 2000, fiind inventat de doi elvetieni, care l-au imbunatatit succesiv in 2006, 2006 si 2007. Utilizat de artistii care canta pe strada, a devenit un instrument extrem de cautat, insa din cauza ca este produs individual si manual, cei care isi doresc unul trebuie sa plateasca 1.500 de dolari americani si sa astepte cam 5 ani, dar oarecumva este de inteles pentru un instrument atat de nou, de diferit si care scoate sunete atat de ireale.

Surse:
www.youtube.com
www.wikipedia.org
www.beatfactor.ro

joi, 5 februarie 2009

Chiar asa, de ce Bucovina si Basarabia de Sud sunt la Ucraina?

Am citit astazi un articol interesant despre ce s-a scris in presa din Ucraina dupa decizia de la Haga referitoare la noua linie de demarcatie dintre Romania si Ucraina, de langa Insula Serpilor.

Ma alatur celor care spun ca aceasta decizie nu este neaparat in favoarea Romaniei, ci mai degraba a rechinilor petrolului si nu ar trebui sa facem confuzie intre aceste doua lucruri. In favoarea Romaniei ar fi doar faptul ca se poate pescui mai departe decat pana acum:).

Dupa ce am citit articolul, ma gandeam: Bucovina de Nord si Basarabia de Sud au reprezentat despagubire de razboi pentru faptul ca am luptat impotriva Uniunii Sovietice. Buuun... Care Uniune Sovietica? Ea nu mai exista. Atunci, de ce teritoriile respective nu sunt iarasi ale Romaniei? De ce sunt ale Ucrainei? Am luptat impotriva Ucrainei? Ia sa le dea repede inapoi!

Anul 2008 ar fi fost un bun motiv de infratire al Iasului cu Cernautiul - desi autoritatile de acolo nu cred ca ar fi vrut, tocmai din motivele de mai sus - pentru ca in acelasi document emis de Alexandru Lapusneanu, care punea Iasul ca asezare in istorie este pomenit si Cernautiul. Si am fi putut denumi si o piata drept Piata 600, cum e in Timisoara, care au aniversat aceasta perioada cu muuuuuuult inainte... bun, Piata 600 e o piata obisnuita si cu o faima nu foarte buna, dar am fi putut:)

marți, 3 februarie 2009

Adriana Antoni - Prieteni cu adevarat [VIDEO]

Mie imi place. Oare e manea sau doar muzica banateana, cum se vindea la taraba in Piata 600 in Timisoara?:)

Schema nigeriana

Catalin ne povesteste despre mail-urile "otravite" dupa "schema nigeriana".

Multa lume poate a primit e-mail-uri de acest gen; la un moment dat, un coleg de servici mai in varsta care nu era foarte familiarizat cu computerele si engleza, m-a rugat sa ii traduc din romana in engleza raspunsul la un astfel de e-mail. Ii crezuse:) Pe net sunt foarte multe poze cu nigerieni care sunt implicati in aceasta "schema otravita"... la o cautare dupa "Nigerian scam" sau "419 scam" ("419" dupa articolul din codul penal nigerian care condamna aceasta infractiune) veti gasi multi nigerieni cu cartoane in care scrie ori numele sub care semneaza e-mail-urile, ori mesaje de avertizare pentru privitorii neavizati.

La un moment dat, m-am gandit sa raspund si eu la un mail primit din partea "Guvernatorului Bancii Nigeriei": i-am scris ca ma bucur ca mi-a scris, ca nu mai stiam despre el nimic de cand era in America (adevaratul guvernator fusese profesor in USA, am facut research pe net:), ca "tipa aia" inca mai intreaba de el, si ca atunci cand ajung in Nigeria am sa ii scriu. Nu am primit raspuns inapoi.

La alt e-mail, cineva de sex feminin imi explica faptul ca este in nu stiu ce tabara de refugiati, ca tatal lor, "colonelul Kazanga" sau cum il mai chema a fost ucis de rebeli si ca ea cu mama ei au vreo 7 milioane de dolari cu care nu stiu ce sa faca. I-am raspuns ca tocmai aveam avion inspre capitala Nigeriei, si ca ar fi o idee buna sa ne intalnim pe aeroport, sa imi dea banii sa ii ascund impreuna cu bogatiile lui Slobodan Milosevici pe care le-am scos din pestera unde le tinusem o perioada, sa imi spuna cum facem, ca ajung joi acolo, iar vineri sunt deja inapoi in Europa. Iar nu am primit raspuns.

Pai astia sunt seriosi sau nu?;)

Iliutza Numerologie

Iliutza Numerologie este un produs al televiziunii. Este un produs al televiziunii pentru ca altfel nu l-ar fi cunoscut atata lume. Si tot din cauza televiziunii, incurca foarte multa lume.

Aseara, a sunat un domn... a dat un nume si o data de nastere de prin 1980...

"E pentru dumneavoastra?".
"Nu, pentru fiul meu"
"De ce vad eu o plecare? E in Italia?"
"E plecat, dar dincolo de lume"
"Ce vreti sa spuneti?"
"E decedat"
"Dar a murit in strainatate?"
"Nu"
"Nu stiu, mie asa mi-a aparut, nu inteleg de ce. Va apare in vis?"
"Il mai visez din cand in cand."
"Si va spune ca e bine acolo unde e, nu?"
"Eu asa simt"

Pana la urma nu i-a spus omului sa mai mearga "pe partea bisericii" si nici nu a mai continuat sa spuna ce ii zic numerele... in sfarsit si-a dat seama ca nu poate sa ii pacaleasca pe toti, intotdeauna.

Este un personaj destul de nesigur pe "prezicerile" sale. Dar ganditi-va ca el este doar partea vizibila a afacerii lui... cred ca este o gramada de lume care nu reuseste sa intre in direct, pentru ca trebuie sa "marce banul" fara macar sa primeasca o prezicere gresita... ca altfel, cate un euro la apel, nu cred ca isi scoate banii acest Iliutza Numerologie.

Tot aseara - si va rog sa va uitati la fotografii - mi-am inchipuit ca acela nu este un palmier, ci noua freza afro a lui Iliutza Numerologie. Asa as intelege de ce poate vorbi cu spiritele...

P.S.
Iliutza Numerologie are deja "fanii" lui care il "venereaza" pe youtube. Uitati-va la filmarea in care el apare cu caciulitza de Mos Craciun... cred ca ar fi fost emisiunea perfecta de urmarit intr-o dimineata in vacanta de iarna. Si uite-asa, Iliutza Numerologie ma face nostalgic dupa iarna, fara sa vrea... Tot amuzant a fost odata cand se plictisea pentru ca nu suna nimeni si le-a spus la multi ani celor doi prieteni ai lui:)