miercuri, 10 decembrie 2008

Ce s-a intamplat in Grecia

Un elev de 15 ani, Alexandros Grigoropoulos s-a dus la baut cu prietenii sai intr-o zona rau famata a Atenei, Exarhia. La un moment dat au inceput sa arunce cu pietre intr-o masina a politiei care trecea pe acolo. Se pare ca din incident, nervii unui politist au cedat si - asa cum se vede in imaginile de mai sus, filmate de cineva din apropiere - l-au impuscat cu sange rece. Pare o crima din cauza ca in afara de cele doua impuscaturi si o alarma de masina, nu se poate spune ca strigatele care se aud in fundal demonstreaza vreo lupta intre tineri si politie, dupa cum se pare ca masinile trec in mod obisnuit pe strada in zona respectiva.

Presa elena spune ca, desi mama sa are unul dintre cele mai mari magazine de bijuterii din Atena, tanarul facea parte dintr-o organizatie anarhista, si de aici comportamentul fata de autoritati, fapt care a generat intr-o oarecare masura si amploarea manifestatiilor din Grecia.

In centrul Atenei magazinele sunt arse, lumea a furat din vitrine, iar printre hoti au fost prinsi doi albanezi, fapt care ar putea duce la un val de xenofobie. Bun, din vitrinele magazinelor de firma din centrul Atenei au inceput sa fure si cucoanele, ca deh, si lor le trebuie.

Niciun comentariu: