miercuri, 10 decembrie 2008

Un guvern cu fata umana

Nu stiu de ce, dar cred ca PSD nu va fi nuca aceea tare care sa il impiedice pe Traian Basescu sa faca ce vrea el cu Guvernul, mai ales daca ma gandesc ca reprezentantul cel mai de varf al acestui partid este Mircea Geoana. Nu ma voi lega de dl. Geoana, insa cred - citind presa - ca PSD deja incepe sa fie fraierit la asa-zisele negocieri. In primul rand, parca era vorba ca numai primii doi ani primul ministru va fi din partea PD-L (sa ii uram multa sanatate) si dupa aceea ar fi urmat un prim-ministru de la PSD. Ceea ce mie imi spune ca seria pacalelilor a inceput deja. Din cate mi-am dat seama, dupa primii doi ani, prim-ministru din partea PSD va fi tot domnul Stolojan, pentru ca am inteles ca el a fost deja nominalizat pentru intreg mandatul.

Trec peste faptul ca alegatorii au votat cu un partid si au primit la pachet si pe adversarul lor politic, trec peste referendumuri, campanii de infierare a celor 322 (vad aievea uimirea pe fata celor care strigau in piata "Jos cu cei 322!":), trec peste sloganurile "ei cu ei, noi cu voi" etc. Dar alegatorii nu vor trece.

Ce incearca sa faca Traian Basescu? Mai multe lucruri deodata. In primul rand, a vrut sa scoata PNL din joc. Si PSD, ca un copil care imita pe cei mai mari, a vrut si el sa scoata UDMR. Odata scos PNL din joc, Traian Basescu vrea sa arate ca cele doua partide mari din Romania sunt PD-L (de dreapta) si PSD (de stanga). Situatia economica cere ca dreapta sa guverneze cu stanga. Cand aceasta va fi mai buna, stanga va putea pleca, pentru ca politicile sociale nu vor mai fi necesare.

Insa, dupa toata euforia intrarii la Guvernare, PD-L si Traian Basescu pe de o parte si PSD de cealalta parte, se vor gasi in fata realitatii. In curand vor aparea situatii (nu vi le voi povesti, dar va voi da indicii:) asemanatoare cu aceea in care vrei sa dormi singur, dar mai este cineva in pat. Ce faci in situatia asta?:)

Ceea ce este sigur este ca patul este al lui Traian Basescu.;) Dar asta pana va castiga presedentia, in 2009, candidatul PNL, pentru ca de-abia un guvern portocaliu-rosu este un motiv suficient ca Traian Basescu sa nu mai fie ales.

Va dati seama ce poveste va iesi dupa prezidentiale, cu un presedinte PNL si cu un guvern PD-L+PSD?

Niciun comentariu: