joi, 24 iulie 2008

Ar trebui ca Lucian Flaiser sa se retraga

Foto: www.islayinfo.com

A spus de mai multe ori ca nu poate concepe ca el sa umple cuptoarele si altcineva sa "vina la bucate". Pana la urma a venit altcineva "la bucate". Iata ca acum sta in afara bucatariei si da cu noroi in bucatele satului, puse pe geam la racorit.

Am citit mai intai in Ziarul de Iasi si mai apoi pe blogul lui Catalin Ivan despre atitudinea fostului presedinte al Consiliului Judetean Iasi, Lucian Flaiser. Trebuie mentionat faptul ca acum este consilier judetean PD-L si in toamna (cel mai probabil) va fi candidat PD-L intr-un colegiu din judetul Iasi.

Consider ca atitudinea domnului Constantin Simirad, presedinte al Consiliului Judetean Iasi, de a le spune celorlalti presedinti de consilii judetene ca se va consulta cu alesii locali inainte de a da un raspuns, dar ca el in principiu este pentru o distributie echitabila a fondurilor, a fost o atitudine politica corecta pentru moment: nu poti sa stai la masa cu restul presedintilor de CJ si sa le spui ca toti banii sunt ai tai, in situatia in care vei mai dori sa colaborezi cu ei. Deasemenea, si hotararea alesilor locali de a nu renunta la nici un euro este corecta. Insa, atata timp cat de pe urma proiectelor depuse de CJ Iasi castiga toate judetele din Regiunea de Nord-Est (fondurile sunt pentru DJ 282 Iasi-Botosani, DJ 248 Iasi - Vaslui, DJ 208 Neamt - Iasi - Suceava - iasimedia.ro), cred ca restul judetelor nu ar avea de ce sa se planga daca face Iasul aceste drumuri si nu ei, pentru ca este si in avantajul lor sa aiba legaturi bune cu judetul Iasi. Sper ca la intalnirea CRESC nu a fost o discute de genul: "noi, Neamt-ul va rugam sa renuntati la drumul Iasi-Suceava" si "noi, Botosaniul, va rugam sa renuntati la drumul Iasi-Vaslui":).

Lucian Flaiser a anuntat public, in comisia economica a Consiliului Judetean ca va face tot posibilul sa opreasca orice proiect al Iasului pe fonduri europene, pentru ca stie el ce trebuie facut la Piatra Neamt. El se razbuna pe presedintele in functie prin amenintari bazate pe influenta pe care crede ca o are la ADR Piatra Neamt, insa nu vede ca intreg judetul ar avea de suferit de pe urma actiunilor sale. Ca si cum dl. Simirad i-a luat functia, Lucian Flaiser nu are nimic de spus despre cei care nu i-au dat sansa sa candideze si nu l-au nominalizat pentru presedintia Consiliului Judetean, adica filiala judeteana a PD-L.

Mai mult decat atat, ca si deputat de Iasi, cu ce isi poate schimba atitudinea fata de fondurile europene destinate judetului? Credeti ca Lucian Flaiser pune piedica doar proiectelor pe care CJ le-a depus sub mandatul sau? Ma indoiesc. Va demonstra aceeasi atitudine, daca va considera ca si actualul presedinte al CJ si primarul municipiului au de castigat ca imagine, fata de care actioneaza de parca nu le recunoaste calitatea determinata de functiile in care au fost alesi.

In final, cred ca atitudinea aceasta de "die-hard" ii dauneaza lui Lucian Flaiser ca posibil candidat la Parlament, va dauna oamenilor care il vor alege ca si reprezentant in Camera Deputatilor si cred ca este timpul ca Lucian Flaiser sa se retraga.

Niciun comentariu: