joi, 31 iulie 2008

Basescu "e" sursele europene

Foto: romanialibera.ro

Pe langa toate calculele privind apropierea de electoratul PNL, cred ca bunavointa lui Basescu fata de Guvern este un semn de bunavointa fata de schimbarea lui Daniel Morar, care astfel se va face pana la urma.

Si el doreste sa il schimbe pe Morar, si stie ca nu el, ci Guvernul si-o va lua daca Morar va fi schimbat(www.ziua.ro - 31.07.2008). De altfel, Morar tocmai s-a razvratit si a inceput sa muste mana care mai demult il mangaia, atunci cand a spus ca acea caseta cu filmul cu Muresan si Remes a fost si la Kovesi, si la Basescu, insa atat bunavointa lui Basescu, cat si mini-razvratirea lui pot fi minunate scene de teatru.

Se spunea mai demult ca exista riscul ca schimbarea lui Morar sa fie dezabrobata de catre Comisia Europeana (dupa cum ati vazut si in link-ul de mai sus, din ziua.ro), insa ieri, 30 iulie (cam cu doua saptamani inainte de finalizarea mandatului lui Morar) hotnews.ro spune ca "schimbarea lui Daniel Morar de la conducerea DNA nu va afecta intr-un mod negativ evaluarile ulterioare ale Comisiei Europene, atata vreme cat succesorul acestuia va avea rezultate si stabilitatea institutionala a DNA este mentinuta" au declarat "surse europene" pentru hotnews.ro. Ce vrea sa insemne "surse europene"?:) Ca cei care au dat astfel de informatii nu vor sa li se afle identitatea? Hmmm...

Dupa cum tot ceea ce se publica pe hotnews.ro vine cu "bun de tipar" de la Cotroceni, si atata timp cat exista inclusiv ONG-uri care solicita reinvestirea lui Daniel Morar, se poate ca articolul de pe hotnews.ro sa fie un cal troian care sa determine schimbarea si victimizarea lui Morar, urmand ca Guvernul sa fie tinta sagetilor CE in ceea ce priveste lupta anticoruptie.

Fiti atenti ce mai vor "sursele europene": "Potrivit surselor europene consultate de HotNews.ro, pentru evitarea acestei situatii - reducerea fondurilor si eliminarea riscului de activare a clauzei de salvgardare - este nevoie de progrese in toate domeniile subliniate ca deficitare in raport: operationalizarea deplina a Agentiei Nationale de Integritate si cazuri trimise in instanta, sentinte definitive in cele 10 cazuri de mare coruptie bine cunoscute si consolidarea si stabilitatea institutiilor de lupta anticoruptie." Conform principiului de minimizare a pierderilor, asta era de fapt dorinta lui Basescu de la Morar (poate singura) si daca aceasta este dusa la bun sfarsit, inseamna ca "maurul" Morar si-a facut datoria si ca poate sa plece.

Adica, mai pe scurt: "vi-l dau pe Morar, dar dati-mi-i pe Nastase si Mitrea" - iar tocmai despre asta se va discuta in sesiunea extraordinara a Camerei Deputatilor. Mai mult, pe 12 august expira mandatul lui Morar si pe 13 august va fi sesiunea extraordinara. Coincidenta? Nu.

Spuneam ca Traian Basescu "este sursele europene" despre care vorbeste hotnews.ro. Cred ca acei consultanti ai PD-L sunt mai intai si intai de toate consultantii presedintelui, pentru ca de acolo isi trage seva PD-L. In acest moment presedintele a inceput o ofensiva de recastigare a procentelor pierdute: orice face in acest moment Traian Basescu este parte a acestei ofensive si tot parte a acestei ofensive este impingerea adversarului in situatia in care va face greseli. Guvernul il va schimba pe Daniel Morar, fiind convins ca nu are nici o problema din partea Comisiei Europene si nici a lui Traian Basescu, Comisia Europeana va condamna acest gest, iar presedintele va tine a doua zi un discurs in Parlament care il va readuce in ochii opiniei publice ca principalul luptator anti-coruptie.

Niciun comentariu: