marți, 29 iulie 2008

INMHP-SD

Astazi vom vorbi despre vreme. Catalin ne explica pe blogul sau ca "intr-o tara civilizata ploile abundente nu sunt motiv de panica". Intr-adevar, imi aduc aminte ca in 2007, britanicii ale caror case stateau sub apa, se uitau la ele si radeau si dansau. Cu totii ne amintim cum in 2005, dupa Katrina, toti locuitorii din New Orleans plangeau de fericire. Sau cel putin asa ne spune domnul consilier judetean Catalin Ivan ca ar face cei din tarile civilizate.

Catalin face in postarea sa, discret, legatura dintre "vreme" si "vremuri" si spune ca la inundatiile din acest an "se observa insa aceeasi nepasare a populatiei, aceeasi inertie si blazare", si ca "bila mare neagra revine actualului guvern liberal" care "nu a facut nimic pentru ca Romania sa aiba un plan anti-inundatii". Eu ma gandesc ca este o conspiratie mondiala si "guvernul liberal" conduce peste tot in lume unde sunt inundatii; ba chiar s-ar putea ca atunci cand spui "liberal" sa inceapa sa ploua din senin si sa se involbureze raurile. Sper ca textul cu "nepasarea populatiei" sa il pastreze si in toamna, cand o sa vorbeasca oamenilor despre "guvernul liberal". Mai mult, ii dau ideea lui Catalin sa propuna un plan anti-inundatii in CJ, si ii promit ca va avea si votul consilierilor judeteni PNL pentru el.

Ca sa vedeti diferenta dintre un social-democrat care nu candideaza - Ion Iliescu - si unul care va candida intr-un colegiu din Iasi, va invit sa cititi si parerea domniei sale Ion Iliescu despre inundatiile din acest an, exprimata pe blog: "inundatiile din acest an, din zona de nord a tarii, constituie o ilustrare a schimbarilor climatice care s-au produs si se produc atat la nivel global cat si zonal". Bun, se pot oricand gasi explicatii cum schimbarile climatice sunt determinate de "guvernul liberal".

Dupa modelul "hai sa scriu si eu ceva", legatura dintre "vreme" si "vremuri" e fortata in cazul inundatiilor, dar poate genera in viitor (cine stie?) un Institut National de Meteorologie, Hidrologie si Politologie - Social Democrat (acel INMHP-SD din titlu). Stiu deja un posibil membru fondator.

Niciun comentariu: