sâmbătă, 23 august 2008

Second-ule, masina mica....

Advertising Agency : BBDO Athens, Greece.

Marius da de inteles ca situatia actuala, in care importul de masini la mana a doua a crescut cu 30% in luna iulie in Iasi, este una care era de evitat.

Eu nu gasesc un lucru rau ca iesenii isi cumpara masini la mana a doua din Uniunea Europeana, atata timp cat libera circulatie a marfurilor este unul dintre principiile Pietei Unice. Taxa de poluare are si ea rolul ei, insa din pacate se adauga unei liste de peste 100 de alte taxe fiscale. Controversa initala si-a avut rostul ei - a adus lipsa de popularitate primului ministru - insa acum romanii stiu cat este taxa pe care trebuie sa o plateasca si invata ce au de facut pentru a-si cumpara o masina la mana a doua din Germania.

Orice masina la mana a doua care a meritat sa fie adusa din Germania e mai buna decat o rabla care inca circula (sau poate nu) pe strazile Iasului, si trebuie tinut cont de faptul ca cei care au mers atata timp cu o rabla e din cauza ca nu au avut alte posibilitati si cei care isi permit si-ar alege oricand o masina noua mai degraba decat una SH, chiar si numai pentru mirosul de masina noua...

Citisem undeva ca media (!!!) costului masinilor la mana a doua introduse in Polonia dupa aderarea acesteia era de 200 de Euro (!!).

===
Imaginea de mai sus este creatia publicitara pentru un dealer BMW de masini la mana a doua si spune: "You know you're not the first".

Niciun comentariu: