marți, 2 septembrie 2008

Pacientul Roman

Nu este vorba despre vreun film, ci despre politica. L-am vazut pe Theodor Stolojan - pacientul roman cel mai bun - la bustul gol, cu freza lipita de cap ca Don Corleone, spunand ca vrea sa fie premier. Nu stiu in ce statiune de la mare era, insa nu cred ca in Eforia Spitalelor; oricum, a fost subiectul zilei respective. Si Elena Udrea i-a remarcat bustul pleznind de ca pielea de pe toba, sau mai degraba i-a facut reclama acestuia. "Acestuia" adica lui Stolojan.Ziaristii s-au mirat ca a facut anuntul fiind in pielea goala. Rememorand ceea ce s-a intamplat acum 4 ani, un asemenea anunt NUMAI in pielea goala putea sa fie facut de Stolojan. De ce? Daca in 2004 era sa moara de insomnie, acum trebuia sa arate ca nu mai poate de sanatate. Sau cel putin asa trebuia sa vada poporul - ca e sanatos tun si a scapat de ce trebuia sa scape. Cum putea ca Stolojan sa se anunte ca viitorul premier sau presedinte, daca nu demonstra mai intai in fata poporului (si chiar in fata portocaliilor care ii puteau contesta analizele) ca e un model de vigoare chiar si pentru cei care il invidiaza ca toate consilierele lui au fost blonde?

Cred ca era necesar ca poporul sa vada ca pieptul lui Stolojan e ca "codrii verzi de brad", pentru ca in 2009 acesta sa poata face rocada cu Basescu si va candida la presedintie. Cum ar fi putut sa candideze din nou la presedintie daca nu demonstra ca e sanatos tun? Asa zic eu. Astept sa ma contraziceti si sa imi spuneti si ca in 2004 chiar era bolnav si ca de atunci si-a revenit miraculos, pe baza unei retete cu energie, aluminiu si odihna la hotelul propriu.

P.S.
Totusi, chiar si bolnav, in 2004 Theodor Stolojan tot era mai tare ca multi dintre noi, reusind sa treaca printr-un geam de sticla intr-un hotel din Iasi, si doar cu mici consecinte.

Niciun comentariu: